Gyilkos munkahelyek: 7 karrier szituáció, ami egyenes út a kiégéshez

Írta: ,

A jelenlegi gazdasági helyzetben úgy tűnik, szerencsésnek mondhatják magukat azok, akiknek van munkájuk, de attól még nem mindegy, hogy milyen is az a munkahely. Az angolszász nyelvterületen elterjedt kifejezés, a „burnout”, vagyis kiégés itthon sem ismeretlen, akit pedig egyszer utolér, annak nagyon nehéz lesz újból megtalálnia a karrierépítéshez szükséges motivációt. De mik azok a körülmények a munkahelyeden, amelyek meggyorsíthatják a szerencsétlen folyamatot?

Kényszeres bizonyítás

1/7 Kényszeres bizonyítás

A versenyhelyzetekkel egy egészséges mértékig nincs baj, sőt motiválhatnak is, amikor azonban azt próbálod bizonyítani, hogy vagy olyan jó, mint mások, a nemed, származásod, bőrszíned, vallásod vagy szexuális irányultságod ellenére, az gyorsan kiégéshez vezethet

Ezek a tényezők nyilván nem befolyásolják a képességeidet, ha mégis úgy érzed, hogy bizonyítanod kell miattuk, akkor szélmalomharcot folytatsz.
Ha a munkahelyeden ezt éreztetik veled, folyamatos stresszbe kényszerítenek, hiszen nem tudod (és nem is kell!) levetkőzni azt, aki vagy.
Pletyka

2/7 Pletyka

A munkahelyi pletyka nem csak akkor árt, ha rólad terjesztik, ha a munkahelyeden folyamatosak a rosszindulatú megjegyzések, és mindenki árgus szemekkel figyeli a másikat, idővel elkezdesz amiatt szorongani, mit csinálsz, mit mondasz, kivel találkozol.

Ez az állandó feszültség pedig kicsit sem tesz jót a munkakedvednek.
Elmaradt jutalom

3/7 Elmaradt jutalom

Ha ügyesen zársz egy feladatot, vagy megoldasz egy helyzetet, természetesen jól érzed magadat, pusztán attól, hogy sikeresen szerepeltél, de ha a jutalom vagy elismerés elmarad, akkor ez az érzés nem lesz hosszú távra elég, hogy motiváld magadat a következő feladatra.

Ha munkáról van szó, mindenki igényli mások elismerését is, természetes, ha nem éred be azzal, hogy te tudod, hogy jól szerepeltél.
Túl egyszerű

4/7 Túl egyszerű

Nem csak a túl nagy nyomás, a túl egyszerű feladatok miatt is ki lehet égni.

Ha nem vagy motivált, ha nem találkozol kihívásokkal, ha unottan végzed a feladataidat, akkor könnyen elkényelmesedhetsz, és hamar azt veheted észre, hogy már nem különösebben érdekel, mi mikorra készül el, és szinte kerülöd is azokat a feladatokat, amelyek különösebb energiát igényelnének.
Rutin

5/7 Rutin

A kihívás hiányához hasonlít, amikor nagyon hosszú időn keresztül, kizárólag ugyanazt a munkát végzed, így a feladatok rutinszerűvé válnak. 

Ha már semmi újat nem kell megtanulnod, soha nem kell különösebb figyelmet fordítanod a feladat elvégzésére, vagy gondolkodnod valamin, akkor keress újabb feladatokat, gondold át, hogyan tehetnéd még hatékonyabbá a munkádat. 
A lényeg, hogy gondolkozz a megszokott sémákon kívül!
Ha rámegy a magánéleted

6/7 Ha rámegy a magánéleted

A munka és a magánélet szigorú elkülönítése alapszabály, ha nem szeretnél gyorsan a kiégettek piacára kerülni. Tudnod kell kikapcsolni a telefonodat a nyaraláson, vagy úgy alakítani a hetedet, hogy szerda este el tudj menni a gyerek meccsére. 

Különösen arra figyelj, hogy a feletteseid ne másszanak bele a magánéletedbe, és ne támasszanak irreális követeléseket, amelyekkel felborítanák a munka és a család közötti egyensúlyodat.
Agresszió

7/7 Agresszió

Nem véletlenül mondják, hogy a harag haragot szül: egy olyan munkahelyen, ahol valaki agresszívan viselkedik, akár verbálisan is, a negatív érzések gyorsan tovább terjednek. 

Aki megalázva érzi magát, hajlamosabb másokon megtorolni a sérelmeit, akik aztán megint csak továbbadják azokat. 

Ez nagyon hamar egy feszült, frusztráló munkahelyhez, és állandó gyomorgörcshöz vezet. Az ilyen helyzet mindenképpen mérgezőnek számít, és vagy nagyon gyorsan változást kell elérned, vagy a munkahelyeden kell változtatnod.