Fusimunka és szaftos részletek: ezeket ne oszd meg a főnököddel

Sándor Alexandra
Írta: ,

Családias viszonyok uralkodnak a munkahelyeden, a felettesed pedig „tök jó fej”? Szuper, ám ettől még akadnak bizonyos témák, amelyeket jobb, ha nem újságolsz el odabent – pláne a főnöködnek. Ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat, hogy igazán profi kommunikációd lehessen.

Hogy miből van a „mellékes”

Minden szempontból ideális, ha az állásod mellett akad olyan szabadidős tevékenység is, amivel pénzt tudsz keresni.

Ez a fajta anyagi és szellemi töltekezés sokaknak jelent szilárd alapot a dolgos hétköznapokhoz.

A legtöbb helyen azonban még a látszat ellenére sem nézik jó szemmel, amennyiben másra is fordítasz energiát, hiszen a munkaadók jelentős része abban a tévhitben él, hogy nem a munkaidő alatti kapacitásodat vásárolja meg a fizetéseddel, hanem téged.

Úgyhogy ha szeretnéd megtartani a fő melódat, ne verd nagydobra, hogy például esténként rocksztár vagy a menedzserlét mellett, vagy pedig szívesen gasztrobloggerkedsz ebédszünetben.

Titkolózásra sem buzdítunk, csak egyszerűen ne hozd fel a témát feleslegesen!

Hogy éjszakáig tartó tanulásban fáradtál el

Hiába elvárás már, hogy a tarka kutyának is felsőfokú végzettsége legyen, a papírszerzést a munkaadók csak a legritkább esetben könnyítik meg.

Hiába tudod, hogy a következő oklevél jelent majd zöld utat az előléptetéshez, a tanulással járó nehézségeket jobb, ha nem pont a főnököddel osztod meg.

Valahol érthető módon ugyanis fenntartással kezelheti, hogy karikás szemekkel jelensz meg reggel, hiszen ez azt a látszatot keltheti, hogy a mostani feladataidat sem tudod ellátni rendesen.


Jó főnökök? 5 érv a női vezetők mellett


Arról a helyzetről nem is beszélve, ha esetleg valami teljesen új területre merészkedtél a művelődés terén, amiből nyilvánvaló, hogy pályát szeretnél módosítani…