A főnökeid szerint ezek vetnek rossz fényt rád a közösségi médiában

Szőke Angéla
Írta: ,

Álláskeresés előtt ajánlatos kicsit „kitakarítani” a közösségi oldalainkat, hiszen a munkáltatók 70 százaléka bizonyítottan lecsekkol, mielőtt behívna interjúra. Mivel a „millenial”, azaz a századfordulós korosztály főként az Instagramon van jelen, ezért érdemes azzal kezdenünk. Hacsak nem privát a profilod, számíts rá, hogy leendő, vagy akár mostani munkaadód látni fogja, és nem mindegy, hogy az oldalad milyen képet mutat rólad. Ha úgy ítélik meg a posztjaid alapján, hogy személyiséged nem illik a cég arculatába, fel sem vesznek, ezért érdemes megfontoltan használni a közösségi médiát. A legjobb megoldás, ha önmagad maradsz, de közben odafigyelsz az alábbi öt dologra.

A trágár beszéd élőben is visszatetsző lehet, írásban pedig pláne rosszul mutat.

A csúnya szavak gyakori használata azt eredményezheti, hogy kollégáid vagy főnökeid kevésbé intelligensnek, vagyis mondjuk ki, primitívnek fognak tartani.

Azonban nemcsak a káromkodásra kell odafigyelned, hanem arra is, hogy előző munkaadóidról ne írj elmarasztaló dolgokat, illetve semmiképpen ne ossz meg cégekről bizalmas információkat.

A vallással, rasszizmussal és szexizmussal kapcsolatban szintén nem szerencsés radikálisan nyilatkozni online felületen.

Minden megosztás előtt érdemes megfontolni, hogy szégyellnéd-e a szüleid – vagy egy pap – előtt.

Ez viccesnek hangzik, pedig jó iránymutató.

A munkatársaid és feletteseid, akik előtt hétköznaponként hivatalosan mutatkozol egy ceruzaszoknyában, lehet, hogy nem nézik jó szemmel, ha túl mélyen osztod meg velük a szórakozási szokásaid.

Például a szombat este – szalonspicces állapotban – feltöltött bulizós-visítós videókat biztosan nem fogják értékelni.

A legközelebbi „ereszd el a hajamat” előtt tehát gondold át, mit teszel ki az oldaladra, hiszen könnyen lehet, hogy hétfőn ez lesz a téma a munkahelyeden.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján