Fizetésemelést szeretnél? Így kérd, hogy meg is kapd!

Írta: ,

A munkahelyi fizetés fontossága, szerepe, és motivációra gyakorolt hatása nem vitatott. Mégis, ha eljön az a pillanat, mikor fizetésemelést szeretnénk kérni, hajlamosak vagyunk kényelmetlenül érezni magunkat! Pedig fontos, hogy mi is mindent megtegyünk azért, hogy anyagilag megbecsültnek érezzük magunkat. Szóval kérni muszáj – de hogyan érdemes? 

Ne legyél passzív!

1/4 Ne legyél passzív!

Ha vágysz valamire, tedd meg a szükséges lépéseket. Dolgozz ki egy ütemtervet: fogalmazd meg magadnak, mi a célod pontosan, mi az, amit hajlandó vagy megtenni ezért és mi az, amivel már elégedett lennél.

Vázold fel, pontosan milyen lépéseket kell megtenned az álomfizetés érdekében!

Amire fókuszálnod kell: A tartalom.

Építsd fel a mondanivalódat logikusan, hiszen ha megszületett az elképzelés a fejedben, azt a főnököd felé meg is kell majd tudnod indokolni.

Beszélj a tényekről, összefüggésekről, említs meg konkrét példákat (mint mikor szó nélkül túlóráztál, dicséretet kaptál, vagy sokkal jobban teljesítettél az elvártnál).

Ha racionálisan, számokkal, mérhető eredményekkel alá tudod támasztani, amiről beszélsz, azonnal meggyőzőbbé válsz majd. 

Vedd számba, mit szeretnél

2/4 Vedd számba, mit szeretnél

Mikor majd tényleg tárgyalásra kerül a sor, fontos lesz, hogy nyíltan kommunikálj, fogalmazd meg számszerűsítve és a saját szavaiddal is azt, amit szeretnél. Pontosítsd az összes körülményt (összegek, határidők, vállalások), ezzel biztosíthatod, hogy valóban az teljesül, amit szerettél volna.

Vigyázat, a magadban tartott, mögöttes elképzeléseknek itt nincs helye. Ha tényleg szeretnél ezen a munkahelyen maradni, akkor tiszta kommunikációval, a szándékaid, elképzeléseid nyílt megfogalmazásával előrébb leszel.

Amire fókuszálnod kell: A státusz.  

Ne csak a saját érdekeidet hangsúlyozd, hanem fogalmazd meg azokat az előnyöket is, amelyekhez a másik fél juthat, ha teljesül a kérésed. Mondd el, hogy milyen pozitív változásokat fog hozni a cég életében, ha te megkapod a kívánt fizetésemelést. A közös érdek hangsúlyozása pozitív benyomást kelt majd mindkettőtökben.

Figyeld, milyen napja van főnöknek

3/4 Figyeld, milyen napja van főnöknek

Ne rohand le a felettesedet a kéréseddel azonnal, inkább hangolódj rá egy kicsit.

Ha nemcsak megérted, hanem meg is érzed őt, akkor eredményesebben tudod felé kommunikálni elképzeléseid.

A részletek nagyon fontosak, a figyelem és a megfelelő időzítés nélkülözhetetlen.

Amire fókuszálnod kell: Az érzelmek.

Mikor előállsz a fizetésemelés témájával, végig figyelj oda a másik fél reakcióira és reflektálj azokra a beszélgetés közben.

Merd nyíltan kimondani, amit a másikon látsz. Például: „Jól látom, hogy meglepett téged a kérésem?”

Ha érezteted a beszélgető partnereddel, hogy figyelsz rá, érdekel, mit gondol, bizalmat alakíthatsz ki benne.

Értsd meg a másik álláspontot is

4/4 Értsd meg a másik álláspontot is

Ha sikerül megértened a főnököd érdekeit és világosan látod a saját magad szükségleteit is, akkor megkeresheted majd azokat a közös pontokat, amelyek mindkettőtök érdekeit szolgálják.

Amire fókuszálnod kell: A külső körülmények.

Ha úgy gondolod, hogy mindent megtettél a béremelés érdekében, mégsem sikerült elérned a célod, az sem feltétlenül jelenti azt, hogy benned van a hiba.

Előfordulhat, hogy valójában rajtad kívül álló okok miatt kaptál alacsonyabb béremelést, vagy utasítottak vissza.

Ilyenkor nem szabad elkeseredned – ha továbbra is nyitott szemmel jársz, meg fogod találni a kínálkozó lehetőséget arra, hogy újra előállj a kéréseddel.