Figyelmeztető jelek, hogy túl sokat dolgozol

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság egy nőnek még mindig nehezebb a ranglétra csúcsán maradni, mint egy férfinak, márpedig a kemény küzdelemmel elért eredményt senki sem adja fel szívesen. Azért akadnak intő jelei annak, ha túllőttél a célon, és már te is munkamániásnak mondhatod magadat.

Nem tudsz pihenni

Nem csak azért, mert olyan sok a dolgod, hanem mert folyamatosan pörögsz valamin.

Ha éppen nincs mit tenned (ami gyakorlatilag kizárt), akkor új terveken agyalsz, hasznos lehetőségeket keresel, vagy éppen pályázatokat böngészel.

Még hétvégén is arra riadsz, hogy „valamit elfelejtettél”, ráadásul képes vagy éjjel felkelni dolgozni, ha úgy adódik. Egyszerűen nem bírsz leülni és pihenni, mindig találsz valami teendőt.


Nem alszol rendesen? Az 5 leggyakoribb alvászavar


Amikor véletlenül akadna néhány szabad perced, akkor inkább elmész edzeni (feszültség-levezetés gyanánt), vagy szaklapokat olvasol, esetleg rendet raksz a postafiókodban, de arra nem bírod rávenni magadat, hogy lustálkodj.

Betegen is folyton online vagy, nemhogy akkor, ha egyébként semmi gondod, „csak” fáradtnak érzed magadat.

Eszedbe sem jut, hogy kikapcsold a mobilodat

Komolyan súlyos véteknek érzed, ha valamikor nem vagy elérhető, teljesen mindegy, hogy karácsony, vasárnap, vagy hajnali három van.

A mobilodat eszedbe se jut kikapcsolni, inkább éjjel-nappal töltőn hagyod, hogy bírja a gyűrődést (töltőt egyébként tartasz a kocsidban, az irodában és otthon is).

Hasonló a helyzet az internettel, attól sem szabadulsz meg egy percre se, hiszen a fontos hívás éppúgy befuthat, mint a magas prioritású e-mail.

Emiatt aztán éjjel is gyakran felriadsz, mert a postafiókodba nem csak a lényeges üzenetek érkeznek, hanem a hírlevelek és reklámok is.

Perszem úgy véled, inkább ez, mint a mulasztás, úgyhogy félálomban megpróbálod átállítani a spamszűrőt (már ezer éve halogatod, de napközben valahogy sosem jut rá időd).