Felmondtál, elbocsátottak? Ez az 5 módszer segít újrakezdeni

Pölz Kitti
Írta: ,
Felmondtál, elbocsátottak? Ez az 5 módszer segít újrakezdeni

Kép forrása: unsplash.com

Ha otthagyjuk az állásunkat, mindig nehéz a folytatás függetlenül attól, hogy a munkaadónk mondott-e fel nekünk, vagy mi döntöttünk úgy, hogy végleg kilépünk a verkliből. Ha pedig hirtelen és minden előzetes felkészülés nélkül hagyjuk el az előző helyünket, akkor még nehezebb a továbblépés – ilyenkor jönnek a mikor, miért, hova, ki vagyok én és társaik... Persze kell egy pár nap, mire feldolgozzuk, hogy mi is történt velünk igazából, de nem szabad sokkal tovább bánni a dolgokat – íme 5 módszer, amivel könnyebb lesz túltenned magad ezen a traumán!

Az, hogy nem szabad bánni a múltat, még nem azt jelenti, hogy kiértékelni sincs értelme – vegyél pár nagy levegőt, ülj le egy pohár kávéval vagy teával, lehetőleg csendben, és gondold át az elmúlt időszakodat az előző állásodban!

Hogy érezted magad? Milyen szerepkört töltöttél be a kollégáid szemében?

Ki voltál a társaságban? Kinek érezted magad minden egyes nap? Szerinted miért lett vége?

Készíts egy kis „analizáló” naplót és segíts magadnak összeszedni a jó és a rossz élményeket egyaránt – így már pontosan fogod tudni, mit tarts meg és mit kerülj el messziről a jövőben!

Élvezd ki Kép forrása: unsplash.com

Ki mondta, hogy egy korszak végének feltétlenül gyászidőszakkal kell folytatódnia?

Tudom, ilyenkor nehéz így gondolkodni a jövőről, de adj magadnak egy kis időt és engedd el a szorongást azon, hogy mi lesz most.

Inkább élvezd ki, hogy nem egzecíroztat senki, nem bánt senki, nincs a nyakadban kismillió feladat naponta és senki nem mondja meg, mikor mit csinálj!

Adj legalább egy hetet magadnak és kerekedj fel – nézz körül a városban, sétálj nagyokat, aludd ki magad, sportolj, olvass és próbálj közelebb kerülni a kérdéshez: mit szeretnék én valójában?