Ezért jó, ha férfiakkal dolgozol!

Gerber Petra
Írta: ,
Ezért jó, ha férfiakkal dolgozol!

A férfiak és nők közti különbségekről rengeteg sztereotípia kering a fejekben, melyeknek túlnyomó többsége szexista és szemellenzős. Azonban léteznek olyan valós eltérések is a két nem gondolkodásában, illetve viselkedésében, amikről mindenképpen fontos lehet néhány szót ejteni. Először is lássuk be: téves volna azt feltételezni, hogy az ég világon semmilyen különbség nincs a két nem gondolkodása között, hiszen az már eleve bizonyított tény, hogy egyes agyterületek mind méretükben, mind pedig intenzitásukban eltérnek egymástól. Éppen ezért ezek a különbségek nehezíthetik a másik nem megértését, ám ha ügyesek vagyunk, akkor akár az előnyünkre is fordíthatjuk őket.

Érzelmi kontroll

A munkakörnyezetben azért is lehet igazán szerencsés, ha férfiakkal dolgozunk, mert a pszichológusok szerint a pasik sokkal jobban képesek kontrollálni az érzelmeiket, mint mi nők, éppen jobban tudnak az adott feladatra koncentrálni.

Ezzel szemben egy nő nehezebben képes az ellenszenvét vagy éppen a rokonszenvét különválasztani a szakmai kérdésektől.

Egy férfi erre viszont könnyen képes, azaz kollegiális viszony esetén inkább a konkrét szakmai tudásunkra fog összpontosítani, nem pedig arra, hogy szimpatikusak vagyunk-e neki vagy sem.

 

Egy kizárólag férfiakból álló munkakörnyezetben optimális lehet a feminin energia, ugyanis egy női munkatárs sokkalta empatikusabb és érzékenyebben közelíti meg a problémákat.

A két erő egyesítése egy-egy tárgyaláson szuper hasznos lehet: míg ugyanis a női munkatárs érzékenyebb az ügyfél nonverbális jeleire – vagyis könnyen észre veszi a ki nem mondott szándékokat – addig a férfiak ezt jóval nehezebben dekódolják, ellenben ők képesek biztosítani, hogy a tárgyalás célirányosan haladjon.

Vitás kérdések esetén pedig fontosnak tartják az üzleti érdekek szem előtt tartását, mint a másik érzelmeit.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!