Ezeket fogadd meg, hogy kezdőként is komolyan vegyenek a munkahelyeden

Berényi Nóri
Írta: ,
Ezeket fogadd meg, hogy kezdőként is komolyan vegyenek a munkahelyeden

Bizony nem egyszerű a pályakezdők élete, mert rengeteget kell bizonyítaniuk ahhoz, hogy komolyan vegyék őket a munkahelyükön. Ehhez pedig nem elég pár hét – legtöbbször hosszú évek verejtékes munkájára van szükség, hogy bedolgozd magadat a csapatba, és a te véleményed is pont úgy számítson, mint a többi kollégáé. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy az alábbi tanácsokat megfogadva talán mégsem kell olyan sokáig várnod?

Ne sajnáltasd magad Kép forrása: planete-deco.fr

Valószínű, hogy az első pár évben sokat kell majd túlóráznod, hiszen kezdőként nem rutinszerűen jönnek a dolgok, így sokkal időigényesebb egy-egy feladat elvégzése. Jönnek az álmatlan éjszakák, a határidők, no meg a stressz. Arról már ne is beszéljünk, hogy életünk nem ezen szakaszán vesszük meg az álomautónkat, vagy utazzuk körbe a Világot, viszont még inkább elkezdjük értékelni a leárazásokat. De akár hiszed, akár nem, ez így van jól!

Ebben az időszakban szembesülünk vele, hogy mi is az igaz munka, megtanuljuk kezelni az embereket és ami a legfontosabb, kellő tapasztalatot gyűjtünk a további terveink eléréséhez. Élvezd, hogy tanulhatsz, és ne utasíts vissza egyetlen lehetőséget sem, ha fejlődhetsz általa. Hajrá!

Gyakorold a határozott beszédet Kép forrása: thedesignfiles.net

Persze ez nem egyszerű, főleg, ha jóval tapasztaltabb kollégáid vannak, akik nem félnek hangot adni a nemtetszésüknek, ha valamit rosszul csinálsz. De mindig próbálj határozott és teljesen higgadt maradni!

Nem baj, ha valamit nem tudsz vagy elrontasz, mindenki volt kezdő és tudja, hogy ez nem egyszerű. Egy valamire viszont nagyon figyelj! Ne hagyd, hogy elnyomjanak és csak levegőnek nézzenek az irodában. Attól még, hogy kezdő vagy, nyugodtan elmondhatod a véleményedet vagy a javaslataidat, legalább látni fogják, hogy agilis vagy, és okkal kerültél a jelenlegi pozíciódba.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!