5 létező szakma, amiről eddig biztosan nem hallottál

Póta Szilvia
Írta: ,
5 létező szakma, amiről eddig biztosan nem hallottál

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben” – tartja a mondás. Néhány szakmára ez az idézet hatványozottan is igaz. Bár a munka szó hallatán a legtöbben olyan klasszikus foglalkozásokra gondolunk, mint az orvos, az ügyvéd vagy a tanár, valójában manapság – kis túlzással – szinte bármilyen tevékenységből pénzt csinálhatunk. Íme néhány egyedi szakma, mely amellett, hogy szórakoztató, még fizetnek is érte!

Hivatásos koszorúslány Kép forrása: itgirlweddings.com

Imádsz esküvőkre járni, és jó szervezőképességekkel vagy megáldva? Akkor a koszorúslány szakmát neked találták ki! Az objektív vélemény sokat segíthet egy olyan összetett és gyakran stresszes szituációban, mint az esküvő. Éppen ezért, manapság már az sem ritka, hogy a menyasszony a legjobb barátnő helyett inkább egy profit bérel fel a koszorúslány szerepre.

A szolgáltatás célja, hogy mérsékelje a nagy nappal járó stresszt és megkönnyítse a menyasszony dolgát. A hivatásos koszorúslány tulajdonképpen olyan, mint egy esküvőszervező és egy barátnő egyben, aki biztosítja, hogy semmilyen probléma ne zavarhassa meg a ceremóniát és a lagzit. Ellentétben azonban az esküvőszervezővel, a koszorúslány az ara lelkivilágára is odafigyel, tanácsot ad, beszélget vele, támaszt nyújt, ha szükség van rá.

Székfoglaló Kép forrása: obsid.se

Ha mindig is az volt a vágyad, hogy egyszer a legnépszerűbb A-listás sztárok között bulizhass, akkor itt az ideje, hogy jelentkezz „székfoglalónak”! Hollywoodban bevett szokás, hogy az olyan neves eseményeken, mint az Oscar-díjátadó, a Golden Globe vagy az Emmy-díjátadó, külön személyzetet bérelnek fel, akik a hírességek megüresedett székeire vigyáznak.

Mivel a szervezők nem szeretik az üres székek látványát az említett díjátadókon, ezért ha valaki elhagyja a termet, akkor a székfoglalónak kell a helyére ülni, amíg vissza nem jön. Bár a pozíció legtöbbször önkéntes alapon működik, tehát nem jár anyagi ellenszolgáltatás érte, az élmény, hogy az ember Ryan Reynolds mellett ülhet, már önmagában is igazi ajándék!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv