5 létező szakma, amiről eddig biztosan nem hallottál

Póta Szilvia
Írta: ,

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben” – tartja a mondás. Néhány szakmára ez az idézet hatványozottan is igaz. Bár a munka szó hallatán a legtöbben olyan klasszikus foglalkozásokra gondolunk, mint az orvos, az ügyvéd vagy a tanár, valójában manapság – kis túlzással – szinte bármilyen tevékenységből pénzt csinálhatunk. Íme néhány egyedi szakma, mely amellett, hogy szórakoztató, még fizetnek is érte!

Hivatásos koszorúslány Kép forrása: itgirlweddings.com

Imádsz esküvőkre járni, és jó szervezőképességekkel vagy megáldva? Akkor a koszorúslány szakmát neked találták ki! Az objektív vélemény sokat segíthet egy olyan összetett és gyakran stresszes szituációban, mint az esküvő. Éppen ezért, manapság már az sem ritka, hogy a menyasszony a legjobb barátnő helyett inkább egy profit bérel fel a koszorúslány szerepre.

A szolgáltatás célja, hogy mérsékelje a nagy nappal járó stresszt és megkönnyítse a menyasszony dolgát. A hivatásos koszorúslány tulajdonképpen olyan, mint egy esküvőszervező és egy barátnő egyben, aki biztosítja, hogy semmilyen probléma ne zavarhassa meg a ceremóniát és a lagzit. Ellentétben azonban az esküvőszervezővel, a koszorúslány az ara lelkivilágára is odafigyel, tanácsot ad, beszélget vele, támaszt nyújt, ha szükség van rá.

Székfoglaló Kép forrása: obsid.se

Ha mindig is az volt a vágyad, hogy egyszer a legnépszerűbb A-listás sztárok között bulizhass, akkor itt az ideje, hogy jelentkezz „székfoglalónak”! Hollywoodban bevett szokás, hogy az olyan neves eseményeken, mint az Oscar-díjátadó, a Golden Globe vagy az Emmy-díjátadó, külön személyzetet bérelnek fel, akik a hírességek megüresedett székeire vigyáznak.

Mivel a szervezők nem szeretik az üres székek látványát az említett díjátadókon, ezért ha valaki elhagyja a termet, akkor a székfoglalónak kell a helyére ülni, amíg vissza nem jön. Bár a pozíció legtöbbször önkéntes alapon működik, tehát nem jár anyagi ellenszolgáltatás érte, az élmény, hogy az ember Ryan Reynolds mellett ülhet, már önmagában is igazi ajándék!