5+1 munkahelyi probléma, amin a leggyakrabban emésztjük magunkat

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Életünk jelentős részét a munkahelyen, munkával töltjük. Egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy ott hogyan érzed magad, a feladataidban, a hivatásodban tudsz-e otthonosan mozogni, kiteljesedsz-e benne, érzed-e, hogy megbecsülnek. A munkával kapcsolatos stresszhelyzetek gyakran a magánéletre is kihatnak. A leggyakoribb, sokakat érintő munkahelyi problémákat vesszük sorra.

Motiválatlanság

A legelhivatottabb, legelszántabb emberrel is megeshet, hogy a kiégés közelébe kerül. Ha te is érezted már azt, hogy nincs elég erőd, lelkesedésed belevetni magad a napi teendőkbe, akkor tudod, miről van szó. Ilyenkor megkérdőjelezheted a munkád hasznosságát, a személyed pótolhatatlanságát. Már nem érzed, hogy benső igényed lenne arra, hogy minden nap mosolyogva, derűsen állj a feladatokhoz. De ki lehet jönni ebből az állapotból!

Keresd meg azokat a pontokat a munkádban, amelyek megajándékoznak az elégedettség érzésével!

A legapróbb, legkisebb dologra is gondolhatsz. Valamire, amiben a te személyed igenis fontos és nélkülözhetetlen!

5+1 munkahelyi probléma, amin a leggyakrabban emésztjük magunkat

Gonoszkodó felettes

Rossz közérzetet, gyomorgörcsöt eredményezhet egy lekezelő stílusú vezető. Sajnos az ilyen uralkodó típusú ember nem mindig érzi a határait, a méltatlan helyzetek, alaptalan kritikák pedig rombolhatják az önbecsülésedet.

Ha úgy érzed, hogy nem ismernek el eléggé, kötözködnek veled, ne hagyd, hogy leteperjen a szorongás! Próbálj meg váltani! Megérdemled, hogy megbecsüljenek!