Előléptetést akarsz? Így harcold ki!

Póta Szilvia
Írta: ,

Fizetésemelést kérni sohasem egyszerű, gyakran kényelmetlen, frusztráló, és zavarba ejtő. Pedig a siker, bármennyire is szeretnéd, nem fog az öledbe hullani. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbb esetben nem elég jól végezned a dolgodat ahhoz, hogy előrelépj, proaktívnak is kell lenned! Íme néhány tipp, amely segítségedre lehet ebben!

Keresd a hosszú távú projekteket

Minél feljebb lépünk a ranglétrán, annál összetettebbek és sokszínűbbek lesznek a feladataink.

Az előléptetés megszerzéséhez fontos tehát, hogy bebizonyítsd a főnködnek, képes vagy a bonyolultabb problémák megoldására is, és kézben tudod tartani az önálló gondolkodást igénylő projekteket!

Tanuld meg kezelni az többrétű feladatokat, és fokozatosan haladj az egyre komplexebb kihívások irányába. Ügyelj azonban az arányokra! Ha eddig olyan feladatokhoz voltál hozzászokva, amelyeket egy vagy két hónap alatt teljesíthettél, ne ugorj bele egyből az egyéves projektekbe!

A sikerrel elvégzett megbízatások bebizonyítják majd a felettesednek, hogy készen állsz a továbblépésre.

Légy csapatjátékos!

Minden nagyszerű csapatban van egy ember, aki kiváló szociális érzékének, együttműködési képességeinek, valamint kompromisszumkészségének köszönhetően lehetővé teszi, hogy a munka zökkenőmentes legyen. Légy te ez a bizonyos személy!

Fejleszd ezen a téren a készségeidet, mutasd meg, hogy csapatjátékos vagy, amikor csak lehetőséged adódik rá!

A közhiedelemmel ellentétben egy munkahelyen nem az a lényeg, hogy minden terhet átvállalj magadra, hanem hogy bebizonyítsd, képes vagy ösztönözni, inspirálni a kollégáidat, és megmutatni, hogy számíthatnak rád a bajban.

Biztos lehetsz benne, hogy a cég vezetősége értékelni fogja, ha látják a munkatársaidért tett erőfeszítésedet.