Túlvállaltad magad? 5 életvezetési trükk, hogy maradjon időd igazán élni

Pölz Kitti
Írta: ,

Amikor egyszerre a nyakunkba szakadnak a mindennapi teendők, rettentően nehéz helytállni és úgy megfelelni mindenhol, hogy ne égjünk ki teljesen – vannak időszakok, amikor egyszerűen nem lehet elkerülni a rengeteg feladat okozta stresszt és kimerültséget. Ilyenkor persze utólag már nagyon okosak vagyunk, hiszen a „nem kellett volna erre is igent mondanom” sűrűn hangzik el egy dolgozó nő szájából... Mégis, cselekedni kell, ha egyszer már így alakult, a bevállalt projekteket pedig időre kell abszolválni, ha nem akarunk nagyon megégni az időhiányban – íme, néhány életvezetési trükk, hogy varázsolhass magadnak a pihenésre is egy kis énidőt!

Relax apró részletekben

Lehet, hogy már napok óta nem volt időd gyertyát gyújtani és beülni egy kád forró, illatos vízbe, de még így is megadhatod magadnak azt a relaxációt, amit megérdemelsz – csak kisebb részletekben!

Használd a legszuperebb mindfulness-technikákat: amikor már nagyon elönti az agyad a stressz és a rengeteg teendő, kicsit szakadj ki a mókuskerékből – főzz egy kávét vagy teát és hagyd el az asztalod, némítsd le a telefonod és keress egy csendes helyet, ahová elvonulhatsz 20 percre!

Itt csinálj vizualizációs vagy légzőgyakorlatokat – ha 20 percig csak erre figyelsz, újult erővel térhetsz vissza az asztalodhoz, nem úgy, mint azok a kollégáid, akik csak egy cigire ugrottak le!

Túlvállaltad magad? Életvezetési trükkök, hogy maradjon időd igazán élni

Kérj segítséget

Tudjuk, egy küzdő típusú és elfoglalt nőben dolgozik az önérzet és folyamatosan azt szeretné bizonyítani, hogy menni fog minden, kézben tartja a dolgokat – ezt a kényszeres hozzáállást felejtsd el! Csomó esetben nincs annál tiszteletre méltóbb, mint amikor valaki segítséget kér... Akár a férjedtől/párodtól, akár a családodtól, akár a barátaidtól. Ha nehéz időszakot élnének át, te is bármikor beugranál és elmennél a gyerekekért vagy besegítenél a házimunkában, nem?

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba