Elárulom, mi történik veled valójában, ha külföldre költözöl

Kovács Andrea
Írta: ,
Elárulom, mi történik veled valójában, ha külföldre költözöl

Amikor úgy döntesz, hogy külföldre költözöl, kismillió gondolat cikázik át a fejedben. Vajon meg fogod bánni? Meg tudod állni a helyedet egy ismeretlen országban? Lesznek ott barátaid? Az aggodalom és az izgalom érzése felváltva váltakozik benned, mire végül eljön az a pont, hogy tényleg költözöl. Az alábbi dolgok pedig garantáltan megtörténnek veled, ha külföldön élsz.

Új személyiségjegyeket fedezel fel magadon Kép forrása: thelondoner.me

Akár egy önismereti tréninggel is felér a költözés, hiszen olyan tulajdonságokat fedezel fel magadban, amelyek létezéséről nem is tudtál.

Egy ismeretlen környezetben rövidesen azon kapod magad, hogy jobban alkalmazkodsz másokhoz, könnyebben kiigazodsz a testbeszédben, és készen állsz arra, hogy újra és újra átszervezd az életed.

Ismét meg kell tanulnod azokat a dolgokat, amiket egykor már sikerült, csak teljesen más nyelven - számlákat fizetni, postára járni, hivatalos papírokat kitölteni.

Előbb-utóbb kifejleszted magadban a hatalmas fokú türelmet, mert az biztos, hogy nem fog minden zökkenőmentesen haladni, és ugyanazt a rögös utat akár kétszár-háromszor is be kell járnod.

Ki mersz lépni a komfortzónádból Kép forrása: fashionlady.in

Szeretünk kialakítani magunk körül egy olyan világot, amiben biztonságban érezzük magunkat. Megvan a kedvenc bárunk, egy jól ismert kávézó, ahová gyakran beülünk a barátokkal, vagy az étterem, ahonnan a vacsorát szoktuk rendelni.

A költözés viszont arra késztet, hogy ezt mind sutba vágd, és olyan dolgokat próbálj ki, amelyeket egyébként nem biztos, hogy megtennél. Felfedezel teljesen új helyeket, filmeket nézel idegen nyelven a moziban, és néha szó szerint elveszett leszel a városban.

De a legjobb, hogy ez már nem ijeszt meg. Már nem érzed úgy, hogy egyedül vagy, hanem inkább úgy, hogy könnyedén megállod a helyed, és pontosan ott vagy, ahol lenned kell.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?