E-mail etikett hibák, amiket tipikusan nők követnek el

Sándor Alexandra
Írta: ,
E-mail etikett hibák, amiket tipikusan nők követnek el

Kérdőjelekből sohasem elég???? Mindegy, hogyan zárod a leveleket, és nyugodtan be lehet „LOL”-ozni egy feszült hangulatú munkahelyi üzenetváltás közepébe? Összegyűjtöttük a leggyakoribb csajos hibákat, amelyekre érdemes odafigyelned.

Óvatosan az írásjelekkel!

Egy komolyabb, esetleg negatív tartalmú e-mail elég furcsán fog kinézni, ha rögtön négy felkiáltójelet teszel az első mondat végére. (Bár a másodiknak a lezárásaként sem sokkal szerencsésebb…)

Ráadásul a valódi felszólítás, felkiáltás vagy óhaj nyomatéka pontosan érzékeltethető egy darabbal. Ugyanez a helyzet a kérdőjelekkel. Senki sem fog hamarabb válaszolni csak azért, mert ráültél arra a billentyűre, vagy beragadt a szmájli végén a zárójel...
Fixáld a hangnemet!

Jelölj ki egy hangnemet a munkahelyi levelezésedhez – lehetőleg semlegeset! És ragaszkodj hozzá minden esetben.

Ha ugyanis túlzásba viszed a lelkes kirohanásokat, akkor a többi üzeneted hidegnek és barátságtalannak fog tűnni azokhoz képest. 

Amennyiben lazább csevegést szeretnél folytatni valamelyik kollégáddal, válasszatok másik felületet: például a magán e-mail fiókot vagy a Facebookot. (Más kérdés, hogy a vállalati előírások szerint ezeket lehet-e munkaidőben.)

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba