A munkahelyi kiégés 4 jele, ami arra utal, hogy ideje állást váltanod – Az egészséged érdekében

Szirák Viki
Írta: ,
A munkahelyi kiégés 4 jele, ami arra utal, hogy ideje állást váltanod – Az egészséged érdekében

Kép forrása: unsplash.com

Ahogy a magánéletedben, úgy a munkahelyeden is átélsz jobb és rosszabb időszakokat. Van, amikor minden szuperül alakul a melóban, jók a feladatok, és a kollégáiddal is együtt tudsz működni, aztán van olyan is, hogy ezer projekt tornyosul az asztalodon, és nem jutsz egyről a kettőre. Ezzel még nincs semmi baj, azonban ha huzamosabb ideig tart, az már a kiégést is előidézheti. Csakhogy mivel ez nem számít betegségnek, az emberek nem is veszik komolyan, és a figyelmeztető jeleket sem ismerik fel. Most összegyűjtöttük, mik utalnak erre, ha pedig magadra ismertél, úgy tűnik, ideje másik állást keresned!

Azt gondolnánk, a kiégésről a túlzásba vitt munka tehet: ha egész nap megállás nélkül dolgozol, és még a hétvégéidet is beáldozod erre. Noha ez tényleg nagy szerepet tud játszani benne, nem ez az egyetlen kiváltó ok.

Egy szakértő szerint ugyanis az is kiégéshez vezet, ha nincs megfelelő egyensúly a munkád és az életstílusod között.

Például igazi éjjeli bagoly vagy, aki este aktív igazán, de a munkád megköveteli, hogy már reggel 7-kor ott legyél, ez pedig hosszú távon borzasztóan fárasztóvá válik.

De szintén kiválthatja a kiégést az is, ha értéktelennek tartod a munkád, egyáltalán nem tesz boldoggá, vagy ha a kollégáid nem elég támogatóak veled szemben.

Korábban lelkesen és vidáman jöttél be dolgozni, ráadásul tele voltál motivációval. És most?

Az utóbbi időben már nyűgként tekintesz minden egyes megbeszélésre, és idegesít még csak a gondolata is annak, hogy csapatban dolgozz együtt másokkal.

Az is zavar, ha nincs munka, és a délután további részét feleslegesen töltöd bent, és az is, ha túl sok feladatot bíznak rád.

Egyszerűen semmi sem tesz boldoggá téged bent, és legszívesebben beteget jelentenél egész hétre, hogy otthon maradhass. Ha ezt olvasva bólogattál, az az első jele annak, hogy kiégtél a munkahelyeden.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!