A munka egyben a hobbid – hogyan élvezd jobban a munkában töltött időt?

Stumpf Bea
Írta: ,

Nem minden munka álommeló, illetve az álommelónak is vannak olyan időszakai amikor azt gondolod, hogy legszívesebben valahol máshol lennél. Ez teljesen normális érzés, hiszen bármennyire is passzol hozzád, akármennyire szereted, ez mégis csak a munkád. Meg kell csinálnod, hiszen pénzt kapsz érte, amire szükséged van. De megoldható vajon, hogy a munkában töltött perceket valahogy felturbózd és élvezetesebbé tedd? Lássuk!

Barátkozz! Kép forrása: macadameia.tumblr.com

Ha a munkádat csak egy munkahelyként fogod fel, és az irodába beérve nincs más dolgod, mint hogy leülsz az íróasztalodhoz és robotként nekikezdesz az aznapi feladataidnak, akkor nem csoda, hogy vannak olyan napok, amikor egy kicsit alábbhagy a lelkesedésed.

Ha azonban megpróbálsz a kollégáidra más szemmel tekinteni, megkeresed azokat a pontokat, amikkel jól tudtok kapcsolódni, amik közösek bennetek és ezekre fókuszálva megpróbálsz egy kicsit jobb kapcsolatot kiépíteni velük, akkor máris egy okkal több van a tarsolyodban arra, hogy felkelj és vidáman indulj el dolgozni, hiszen az, hogy milyen társaságban töltöd az időd, nagyon sokat számít!

Tartsd be a szüneteket! Kép forrása: frame.bloglovin.com

Ha olyan munkád van, hogy reggel bemész, majd amikor leülsz az asztalodhoz, már rég elfelejtetted, hogy mit terveztél az odaúton, mert beszippant a sok tennivaló, akkor nehéz helyzetben vagy.

Valószínűleg akkor is ugyanennyi munka várna rád, ha egész éjszaka dolgoznál, úgyhogy ahelyett, hogy bestresszeled magad, inkább próbáld meg szigorúan betartani a szüneteket, hiszen így a fennmaradó időben sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudsz majd dolgozni.

Mit jelent ez praktikusan?

Tartsd be az ebédidőt, ne vidd az asztalodhoz a tányérod, hetente legalább egyszer menj ki és ebédelj valahol a közelben a kollégákkal vagy valamelyik barátnőddel, és mindenek előtt próbálj meg kikapcsolni!