A makulátlan siker 5 egyszerű titka

Sándor Alexandra
Írta: ,

Nem az a siker, ha a szomszédod szerint jó sok pénzt keresel. Hanem az, ha szereted a munkádat, és közben a megfelelő emberek vannak körülötted – mert így érhetsz el egyfajta bőségtudatot, amitől tényleg tündökölhetsz.

 

Add önmagad – de ne vedd túl komolyan!

Belegondoltál már, hogy a karriered egészen a nyugdíjig tart, sőt talán még azon is túlnyúlhat? Ha ez ellenérzéssel tölt el, talán ideje változtatnod rajta!

Azzal ugyanis, hogy megpróbálsz másmilyennek tűnni, s külső értékeket igyekszel mindenáron a magadévá tenni, hosszú éveket és rengeteg energiát pazarolhatsz el.

Nyugodtan lásd be, hogy vezető vagy inkább végrehajtó szellemű vagy-e, milyen munkakörnyezetet érzel kellemesnek, milyen munkaidőben teljesítesz a legjobban, illetve milyen emberekkel szeretnéd körülvenni magad.


Segítünk: 5 csalhatatlan jel, hogy vezetőnek születtél


Ne félj nagyot álmodni, hiszen semmi értelme a kishitűség miatt egy egész életet elpazarolni! A kudarcokat pedig igyekezz humorral kezelni. 

Vezesd le a feszültséget!

Nincs olyan munka, ami ne járna stresszel – ez így természetes.

Ha azonban van egy bevált tevékenység, amibe apait-anyait beleadhatsz egy fárasztó munkanap végén, máris könnyebben vészelheted át a necces helyzeteket.

A legtöbb embernek egyébként kétféle hobbira is szüksége lenne a testi-szellemi teljességhez: egy fizikailag aktívra, tehát sport jellegűre, illetve egy kreatívra, mellyel megdolgoztathatja a fantáziáját és valami újat teremthet.

Lehet, hogy idő szűkében csak olykor-olykor van lehetőséged ilyesmire, de még mindig jobb évente néhányszor belevetni magad a sűrűjébe, mint sohasem!

Ne gondolj egyébként feltétlenül energiaigényes dolgokra, mert például a naplóírás is beleillik a képbe.