A makulátlan siker 5 egyszerű titka

Írta: ,

Nem az a siker, ha a szomszédod szerint jó sok pénzt keresel. Hanem az, ha szereted a munkádat, és közben a megfelelő emberek vannak körülötted – mert így érhetsz el egyfajta bőségtudatot, amitől tényleg tündökölhetsz.

 

Add önmagad – de ne vedd túl komolyan!

1/5 Add önmagad – de ne vedd túl komolyan!

Belegondoltál már, hogy a karriered egészen a nyugdíjig tart, sőt talán még azon is túlnyúlhat? Ha ez ellenérzéssel tölt el, talán ideje változtatnod rajta!

Azzal ugyanis, hogy megpróbálsz másmilyennek tűnni, s külső értékeket igyekszel mindenáron a magadévá tenni, hosszú éveket és rengeteg energiát pazarolhatsz el.

Nyugodtan lásd be, hogy vezető vagy inkább végrehajtó szellemű vagy-e, milyen munkakörnyezetet érzel kellemesnek, milyen munkaidőben teljesítesz a legjobban, illetve milyen emberekkel szeretnéd körülvenni magad.


Segítünk: 5 csalhatatlan jel, hogy vezetőnek születtél


Ne félj nagyot álmodni, hiszen semmi értelme a kishitűség miatt egy egész életet elpazarolni! A kudarcokat pedig igyekezz humorral kezelni. 

Vezesd le a feszültséget!

2/5 Vezesd le a feszültséget!

Nincs olyan munka, ami ne járna stresszel – ez így természetes.

Ha azonban van egy bevált tevékenység, amibe apait-anyait beleadhatsz egy fárasztó munkanap végén, máris könnyebben vészelheted át a necces helyzeteket.

A legtöbb embernek egyébként kétféle hobbira is szüksége lenne a testi-szellemi teljességhez: egy fizikailag aktívra, tehát sport jellegűre, illetve egy kreatívra, mellyel megdolgoztathatja a fantáziáját és valami újat teremthet.

Lehet, hogy idő szűkében csak olykor-olykor van lehetőséged ilyesmire, de még mindig jobb évente néhányszor belevetni magad a sűrűjébe, mint sohasem!

Ne gondolj egyébként feltétlenül energiaigényes dolgokra, mert például a naplóírás is beleillik a képbe.

Ne félj a pörgéstől!

3/5 Ne félj a pörgéstől!

Pörögni rossz, leállni muszáj – hangzik a huszonegyedik század egyik leggyakoribb intelme, melynek azonban nincs helye minden élethelyzetben.

Ha ugyanis megtalálod azt a munkát, amit szívvel-lélekkel, teljes odaadással csinálsz, nyugodtan megteheted, hogy egy időre teljesen belefeledkezel.

Sőt, ha több ilyen feladat gyűlik össze, annál jobb, hiszen a változatosság gondoskodik róla, hogy a finom banánt még véletlenül se und meg.

Igen, létezhet olyan szituáció, amikor az ember teljes nyugalommal, önszántából helyezi a munkát a magánélet elé – s ez jó döntés, különben a partnerre és a családra irányulna a romboló gondolat, hogy „miattad nem tudtam megcsinálni”.

Írj listát!

4/5 Írj listát!

Viccesnek tűnhet, hogy egy listaszerű felsorolásban buzdítunk listaírásra. Ha viszont úgy döntesz, hogy időt és energiát nem kímélve valóban az álmaid nyomába eredsz, igencsak hasznát veszed majd az effajta írásos emlékeztetőnek.

Legyen nálad egy lajstrom, ami a tennivalókról szól, és egy olyan, ami azokat a dolgokat tartalmazza, melyekről érdemes gondolkodnod.

Napi néhányszor rájuk pillantva megmenekülhetsz attól a borzasztó érzéstől, hogy talán minden kicsúszni készül a kezeid közül.

Ahhoz ugyanis, hogy ura legyél az életednek, mindenekelőtt tudnod kell, egyáltalán mi zajlik benne.

Akármilyen triviálisan hangzik ez, meglepően sokan tengetik úgy a napjaikat, hogy elképesztő lehetőségeket hagynak ki, mert sorsdöntő cselekvésekről és gondolatokról feledkeznek meg.

Szeress!

5/5 Szeress!

Az igazi siker csöppet sem számító vagy hideg. Tele van szeretettel! Hiszen szeretned kell hozzá önmagadat, a munkádat, és persze azokat az embereket is, akik mindeközben melletted vannak.

Aki nem szeret, csak olyan állapotot idézhet elő az életében, ami kívülről sikernek tűnik ugyan, belül viszont üres. A legfontosabb tehát, hogy egészséges önbizalommal felvértezve találj egy munkát, amit szeretsz.

Nem baj, ha a cég vagy a pozíció mások számára nem látszik „menőnek” – a lényeg, hogy te harmóniában legyél vele. És a hivatásod iránti lelkesedés közepette sose hagyd figyelmen kívül, hogy az önállóság és a magány nem ugyanaz.

Akármilyen profin végzed a dolgodat, lelki támaszra és biztos kapcsolati hálóra igenis szükséged van!