A legjobb módszerek, melyekkel gyors és határozott döntéshozó lehetsz

Berényi Nóri
Írta: ,

Ha gyakran szerepel a szótáradban a „nem tudom” kifejezés, akkor most adunk pár tippet ahhoz, hogy elhagyhasd, vagy legalábbis ne kelljen túl gyakran ehhez nyúlnod. Sok olyan helyzet van, amikor elvárják tőled a gyors döntést és, ha látják rajtad a hezitálást, akkor nem a határozott nőt látják majd benned. Na, de majd mostantól…

Nem baj, ha gyakran álmodozó típus vagy, de amikor valakivel beszélgetsz, akkor igenis figyelj rá, mert bármikor adódhat olyan helyzet, mikor neked szegez egy kérdést.

És hát elég kellemetlen visszakérdezni, ráadásul vannak olyan emberek, akik erre különösen érzékenyen reagálnak. Ahhoz, hogy határozott döntéseket hozz, elengedhetetlen a koncentráció.

Ha hajlamos vagy nem a beszélgetőpartnereidre figyelni, akkor ezen sürgősen változtass, mert sokkal többet ér majd a szavad, ha látják, hogy képben vagy.

Ne kételkedj magadban! Kép forrása: mloe.tumblr.com

Sokan azért képtelenek gyors döntéseket hozni, mert nem bíznak magukban és csak az érdekli őket, hogy mások mit szólnak majd a döntéseikhez. Próbálnak mindenkinek imponálni és ettől egy bizonytalan ember látszatát keltik.

Azzal is számolnod kell, hogy, ha túl sokáig hezitálsz, akkor meghozzák helyetted mások a döntést és ez az élet minden területére igaz.

Például, ha megkérdezik tőled, hogy milyen filmet néznél szívesen a moziban, akkor vágd rá miután döntöttél, ne mérlegelj, ne gondold túl, egyszerűen csak mondd ki, amit érzel. Ehhez pedig az kell, hogy magadban legyél biztos és a belső hangodban.