7 munkahelyi szokás, amit azonnal abba kell hagynod

Stumpf Bea
Írta: ,

Lássuk be, az időd nagy részét a munkahelyeden töltöd, így nem mindegy, hogy hogy érzed magad és hogyan teljesítesz. Előfordulnak rosszabb periódusok, amikor annak ellenére, hogy beleteszed a maximumot, mégsem megy a munka, nem tudsz úgy teljesíteni, ahogy szeretnél. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy van-e olyan munkahelyi szokásod, ami összefüggésben lehet a teljesítményeddel. Nézzük, mik lehetnek ezek!

A megfelelő pillanatra vársz Kép forrása: blog.bloglovin.com

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a megfelelő állásra, a megfelelő pozícióra, a megfelelő fizetésre vagy általánosan a megfelelő, azaz a tökéletes pillanatra várnak. Mi is az a megfelelő pillanat?

Sokszor csak egy kifogás, ami mögé el tudsz bújni, ami egy kézenfekvő kifogás arra, hogy most miért nem adsz bele mindent. De őszintén, van értelme egy olyan dolog miatt visszafogni magad, ami nem is létezik?

Lehet, hogy túl sok energiát vesztegetsz azzal, hogy a tökéletes pillanatra fókuszálsz, miközben már el is mentél mellette.

Félsz a kudarcoktól Kép forrása: frame.bloglovin.com

Rossz érzés, amikor valamit elrontasz, főleg, ha ez a munakhelyeden történik meg.

A titok nem abban rejlik, hogy légy tökéletes és soha ne hibázz, hanem abban, hogy jól kezeld a hibáidat.

Egy-egy baki vagy tévedés után az a meghatározó, hogy hogyan reagálsz, hogyan próbálod helyrehozni a kialakult helyzetet, hiszen ha ezt tudod tökéletesíteni, akkor a bukásra már senki nem is fog emlékezni.

Ne félj tőle, inkább vállald a kokázatokat, légy körültekintő, és ha nem megy, próbálkozz újra!