7 gyors tipp, hogy kihasználd a holtidőt

Zabolai Margit
Írta: ,

Míg a dugóban ülünk, az orvosnál várunk, vagy hivatali ügyet intézünk, sokszor úgy érezzük, csak az időnket vesztegetjük. Mit tehetsz, ha nem készültél fel a hosszú várakozásra? Gondolj arra, hogy amúgy is folyton rohannod kell, ha nem is a legideálisabbak a körülmények a pihenésre, most legalább a lehetőséged megvan rá. Használd ki, és lazíts egy kicsit, amíg várakoznod kell!

Kapcsolj ki!

Úgy értjük, tényleg.

Ha a munkahelyeden vagy az autóban ülsz, még ha dugóban is, amúgy sem szerencsés a telefonodat nyomkodnod, de egy kutatás szerint, az első néhány perc után, amikor még nem érted, miért bünteted magadat azzal, hogy az unalmadat még a Facebook frissítgetésével sem ütheted el, sokkal jobban tudsz lazítani, mintha állandó információéhséggel vagy közlési kényszerrel küzdenél.

Használd ki az időt arra, hogy a valódi világra koncentrálsz, és fél óra alatt varázslatosan feltöltődhetsz.

Meditálj!

Míg várakozunk, gyakran gondolkodunk el mindenfélén, de ha megfigyeled, ezek a gondolatok többnyire nem pozitívak vagy produktívak.

Ahelyett, hogy azon merengsz, mit kellett volna másként csinálnod a múltban, töltsd meg a fejed jó gondolatokkal.

Gondold végig, mi az, amiben mostanában sikereket értél el, és mi az, amiben fejlődni szeretnél, és hogyan fogod elérni ezt a fejlődést.

Olyan lesz, mintha a saját magad pszichológusa lennél egy időre.