6 szuper karriertipp – nőktől, nőknek

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mi lenne, ha a sablonos tanácsok mögött egy-egy hús-vér ember is felsorakozna, mégpedig impozáns élettörténettel? A Mashable.com techportál sikeres nők szavait jegyezte fel a New York Women in Communications szakmai konferencia során. Mi pedig elhoztuk neked a legütősebbeket, hogy okulhass belőle!

Gondolkodj el, neked mi a siker! Kép forrása: Twitter

Egy viszonylag nyugis, napról napra ugyanannyi kihívást jelentő állásban éreznéd jól magad, vagy legszívesebben változatosságra törekednél?

Főnökként lennél boldogabb, vagy beosztottként? A ranglétra biztonságos és kiszámítható előmenetelt jelent számodra, vagy mindig is érdekelt, milyen lehet szabadúszóként?

Zain Habboo, az ENSZ digitális és multimédiás stratégiáért felelős vezetője szerint elképesztően fontos, hogy felismerd a saját igényeidet, és a lehető legrugalmasabban azokhoz igazítsd a sikerről alkotott képedet.

„Nekem nincs konkrét definícióm a sikerre. Szerintem akinek van, annak már nincs tennivalója ezen a téren” – magyarázta a fiatal és sikeres szakember.

Soha ne add fel! Kép forrása: squarespace.com

Szereted, amit csinálsz? Ha igen, sokkal könnyebben átvészelheted a mélypontokat, és ritkábban fordul meg a fejedben a feladás ötlete.

„A kitartás kulcsfontosságú a sikerhez. hihetetlen erejű belső meggyőződést igényel, illetve arra való hajlamot, hogy képesek legyünk túltekinteni a lehetségesség határain” – fejtette ki Sarah Hofstetter, az amerikai 360i digitális médiaügynökség ügyvezető igazgatója.

Persze, ebből az is következik, hogy ha olyan munkád van, amit legszívesebben magad mögött hagynál, minden valószínűség szerint nem a megfelelő helyen vagy.

A váltás ilyenkor nem feladást, sokkal inkább bölcs továbblépést jelent számodra.