6 jel, hogy megtaláltad a tökéletes állást

Írta: ,

Mindig arról álmodtál, hogy megtalálod a tökéletes állást és a legjobb munkahelyet? Lehet, hogy már meg is találtad, azaz nem kell tovább keresgélned. Nyugi, ha reggelente még mindig nem megy olyan könnyedén a felkelés, attól lehet, hogy a munkád és a munkahelyed még csodálatos, nem kell rögtön másfelé nézelődni. Lássunk néhány bíztató jelet, ami arra utal, hogy jó helyen vagy, ahol vagy!

Szeretsz bejárni Kép forrása: glaminati.com

1/6 Szeretsz bejárni

Nyugi, ha nem az az első gondolatod hétvégén, hogy mi van a munkával, ha egy napos péntek délutánon inkább a szabadba vágysz és nem túlórázol minden héten, attól még valószínűleg minden rendben van.

Bőven elég, ha jó érzéssel tölt el, amikor a munkádról mesélhetsz valakinek, ha szeretsz bejárni és a munkahelyeden lenni.

Ez ugyanis nem csak azt jelenti, hogy a munka, amit csinálsz, az megfelelő számodra, hanem azt is, hogy jól érzed magad benne és jól csinálod.

 

Jó a társaság Kép forrása: theeverygirl.com

2/6 Jó a társaság

Sokan mondják, hogy a lényeg, hogy jó legyen a fizetés, ne legyen sok a túlóra és akkor minden rendben van a munkával.

Valójában az egyik legfontosabb, hogy a társaság jó legyen a munkahelyeden, hiszen, ha belegondolsz, a napod legnagyobb részét azokkal az emberekkel töltöd, akikkel együtt dolgozol.

Nem kell persze mindenkivel jóban lenned, elég, ha van néhány ember, akivel jól kijössz, akivel szívesen kimész ebédelni és akivel megbeszélheted a munkahelyi problémáidat.

 

Nem aggódsz folyton a pénz miatt Kép forrása: blog.freepeople.com

3/6 Nem aggódsz folyton a pénz miatt

Nyilvánvalóan a karriered, az önbizalmad és a hangulatod miatt is fontos, hogy a munkáért, amit végzel, megfizessenek.

Ez nehéz téma, hiszen nincs olyan fizetés, amivel örökké megelégedsz majd, hiszen a kezdetekben kijöttél fele annyiból, ma pedig már a duplája sem elég, ez így szokott lenni.

Megvan azonban az a szint, amikor azt érzed, hogy megbecsülnek, megfizetnek és szeretnék, hogy ott maradj és jobban végezd a munkád.

Ha nem érzed mindig úgy, hogy hónap végén mínuszba kerülsz, ha nem kell folyamatosan a fizetésemelésről tárgyalnod, hanem nagyjából elégedett vagy, akkor semmi gond, jó helyen vagy.

Nem nézed mindig az órát Kép forrása: josefin.chic.se

4/6 Nem nézed mindig az órát

Ha azt veszed észre, hogy folyamatosan az órát nézed valahol, az nyilván annak a jele, hogy nem érzed jól magad valami miatt, mielőbb indulnál.

Ha a munkahelyeden nem szokásod félóránként az órát csekkolni, hogy vajon mikor jön már az ebédszünet vagy mikor jár le a munkaidő, sz szuper jel, hiszen egyrészt elfoglalt vagy másrészt pedig nem mindig azt várod, hogy mikor indulhatsz.

Tipp: Ha mégis az tűnik fel, hogy sokat nézed az órát, akkor keress magadnak új feladatokat, amik motiválnak, hozd ki magadból a maximumot, hátha ettől jobban telnek majd azok a súlyos másodpercek!

Motiválnak a feladataid Kép forrása: giginewyork.com

5/6 Motiválnak a feladataid

Nehéz egyensúlyba hozni a munkát és a magánéletet, de ha jó helyen vagy és jól érzed magad abban, amit csinálsz, akkor lehetséges.

Nem azt mondjuk, hogy minden nap mosolyogva fogsz bejárni, minden nap boldogan jössz majd el az irodából és minden percben jól érzed majd magad, ez illúzió volna.

Biztos azonban, hogy jó helyen vagy, ha úgy érzed, hogy a munkád hasznos, jó vagy benne és ez nem csak kielégít, de még motivál is.

Ha többet akarsz, jobban akarod és ez csak előre tol, akkor csak annyit mondhatunk, hogy így tovább!

Pozitív vagy Kép forrása: dowhatyouloveforlife.com

6/6 Pozitív vagy

Sok munkahelyen probléma, hogy a pozitív megerősítések és dícséretek helyett előtérbe kerülnek a pletykák, a rosszindulatú megjegyzések és a negatív információk, ami egyrészt a kommunikáció hiányából, másrészt a rossz alaphangulatból adódhat.

Ha úgy érzed, hogy a te környezetedben inkább a pozitív hangulat a mérvadó és nincs helye a pletykáknak és az áskálódásnak, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó helyen vagy.

Hiszen a pozitív munkakörnyezet nagyon sokat számít abban, hogy hogyan érzed magad egész nap, illetve munka után a szabadidődben is.