5+1 dolog, amiről jó lett volna tudni, mielőtt freelancer lettél

Stumpf Bea
Írta: ,
5+1 dolog, amiről jó lett volna tudni, mielőtt freelancer lettél

Kép forrása: makelifeeasier.pl

Mindig izgalmasnak és kecsegtetőnek tűnik, hogy a munkában is a magad ura légy, te legyél a saját főnököd és úgy oszd be az idődet, ahogy szeretnéd. Ha freelancer vagy, akkor ezt mind megteheted, sőt, ennél sokkal nagyobb szabadságod van. Lehet, hogy néha már túl nagynak érzed ezt a mozgásteret, és néhány napra visszaülnél egy rendes irodai munkába, ahol sokkal nagyobb a fegyelem, a rendszer, a felelősség azonban jóval kisebb. Lássuk, mik a leggyakoribb buktatók, ha freelancer vagy!

Amíg az álmok, a tervek és a megvalósítandó célok óriási teherként lebegnek fölötted, amikor felmondasz a munkahelyeden és úgy döntesz, hogy önállóan menedzseled tovább a karriered, addig a motiváció és a lelkesedés még mindennél nagyobb.

Ezekben az első hónapokban kevésbé érzed annak a súlyát, hogy mennyire változik majd meg ettől az életed és ez pontosan mivel jár majd.

Lehet, hogy még az első éved felénél jársz, lehet, hogy még csak most akarsz belevágni, egy biztos, sok-sok támogatásra és türelemre lesz szükséged, hiszen egyből biztosan nem fog minden összejönni.

A közösség hiánya Kép forrása: makelifeeasier.pl

Amikor felálltál a munkahelyedről, biztosan volt néhány arc, akivel kapcsolatban örültél, hogy valószínűleg soha nem látod többé, nem kell velük együtt dolgoznod a továbbiakban.

Azonban mindannyian emberek vagyunk, azaz társaságban, közösségben érezzük igazán jól magunkat.

Legalábbis néha ilyen jellegű igényeknek is meg kell felelni, mert bár nehéz elhinni, nem minden megy egyedül.

Lehet, hogy az első időszakban nem érzed, de az eddigiekben felépített kapcsolataid nagy segítségedre lehetnek a későbbiekben is.

Nem csak az előrejutás vagy egy két rövidebb út kihasználása miatt, csupán azért is, mert egy egész napos magányos munka után jól esik néhány ital a régi kollégákkal, egy közös ebéd a volt főnököddel vagy a barátaiddal, nem igaz?

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba