5 trükk, hogy mindenkit lenyűgözz a munkahelyeden

Sándor Alexandra
Írta: ,

Bár John Lees karriertanácsadó elsősorban azoknak szánja a következő tippeket, akik új munkahelyen kezdték az évet, mi úgy gondoljuk, hogy „régi”, jól bevált állásodban is hasznát veheted némi bölcs lelkesedésnek. Így csináld, hogy mindenkinek az álla leessen!

Ne lustulj el!

Egy új pozícióba már napok alatt belelazulhatsz – különösen, miután a jelentkezési és az interjú-folyamat extrán lefáraszthat.

Mivel feltételezhető, hogy nem csupán egy helyre pályáztál, az egész nagyjából olyan érzés lehetett, mint egy végeláthatatlan vizsgaidőszak.

Attól még, hogy sikerrel vetted az első akadályokat, folyamatosan újabb kihívásokkal kell szembenézned, bőven akad tehát házi feladat!

Egy pillanatig se gondold tehát, hogy az első rutinfeladatok elsajátítását és az asztal- vagy irodaszomszédaid megismerését követően már semmilyen erőfeszítést nem kell tenned.

Fordíts figyelmet a benti kulcsszereplőkre, s lehetőleg ne akard megmondani a tutit egy olyan helyzetben, amikor nem kérdezték a véleményed, illetve nem is te vagy az illetékes.

Figyelj és tanulj!

Az élethosszig tartó tanulás fogalma nemcsak azt jelentheti, hogy nyugdíjasként is visszaülhetsz majd az iskolapadba.

A világ folyamatosan változik, új helyzetekben kell teljesítened, új emberek között, új eszközök igénybevételével.

Hallgass és figyelj, mert sok múlik rajta, mennyire tudsz alkalmazkodni a másfajta körülményekhez!

Szó sincs arról, hogy feltétel nélküli konformitásra biztatnánk. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a bevált munkahelyedre is érdemes olykor egy lelkes kezdő hozzáállásával érkezni.

Az aktív hallgatás, az odafigyelés és az okos kérdésfeltevés bármikor jobb színben tüntet fel a kollégáid előtt, sőt jobban is érezheted magadat tőle.

Arról nem is beszélve, hogy számottevően javulhat a teljesítményed!