5 tipp, amivel túlélheted az első hetet az új munkahelyeden

Fodor Veronika
Írta: ,
5 tipp, amivel túlélheted az első hetet az új munkahelyeden

Az első hét minden új munkahelyen megterhelő, mert hatalmas benned a megfelelési vágy, közben pedig ezer információt kell befogadnod – az új környezetedtől kezdve, a kollégák nevén át, egészen a pontos feladataidig. Nem csoda, hogy egy ilyen helyzetben feszültebb vagy az átlagosnál – de azt tudod, hogyan oldd fel ezt az érzést?

Ne egyél egyedül Kép forrása: suburbanmen.com

Bár az illem úgy diktálná, hogy a régiék invitálják meg az újakat, azért cseppet se vedd sértésnek, ha ez nem történik meg az első héten. Kérdezz körbe, hogy ki hol szokott ebédelni, és csatlakozz valamelyik csapathoz.

Tipp: Az első héten még ne klikkesedj, csapódj több társasághoz is, hogy mindenkit megismerj egy picit.

Ha nem kezdeményező típusok, akkor indítsd el te a beszélgetést, érdeklődj akár a saját pozíciód és az ő munkakörük közötti kapcsolatáról.

Legyél proaktív Kép forrása: dancersamongus.com

Vannak helyek, ahol első héten bedobnak a mélyvízbe, de előfordulhat, hogy csak ismerkedni fogsz a céges folyamatokkal. Egyik sem véletlen, de olyan is előfordulhat, hogy annyira el vannak havazva a kollégáid, hogy a betanításodra sem tudnak elegendő időt szánni.

Legyél figyelmes, és proaktív. Kérdezd meg miben tudsz segíteni, milyen projekteken fogsz dolgozni, és az ahhoz kapcsolódó anyagok hova vannak lementve.

Ha nem kapsz feladatot, akkor nem kell óránként jelentkezned, hogy nincs dolgod, inkább keress magadnak! Tanulmányozd át közös meghajtón lévő infókat, nézd meg milyen adatrögzítési szokásaik vannak, olvasgass előző kampányokról, és figyeld a vezetőd telefonhívásait, ha kell, akkor tudj egyből bekapcsolódni, és képben legyél, hogy épp mivel foglalkozik.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján