5 tipp, amivel túlélheted az első hetet az új munkahelyeden

Írta: ,

Az első hét minden új munkahelyen megterhelő, mert hatalmas benned a megfelelési vágy, közben pedig ezer információt kell befogadnod – az új környezetedtől kezdve, a kollégák nevén át, egészen a pontos feladataidig. Nem csoda, hogy egy ilyen helyzetben feszültebb vagy az átlagosnál – de azt tudod, hogyan oldd fel ezt az érzést?

Ne egyél egyedül Kép forrása: suburbanmen.com

1/5 Ne egyél egyedül

Bár az illem úgy diktálná, hogy a régiék invitálják meg az újakat, azért cseppet se vedd sértésnek, ha ez nem történik meg az első héten. Kérdezz körbe, hogy ki hol szokott ebédelni, és csatlakozz valamelyik csapathoz.

Tipp: Az első héten még ne klikkesedj, csapódj több társasághoz is, hogy mindenkit megismerj egy picit.

Ha nem kezdeményező típusok, akkor indítsd el te a beszélgetést, érdeklődj akár a saját pozíciód és az ő munkakörük közötti kapcsolatáról.

Legyél proaktív Kép forrása: dancersamongus.com

2/5 Legyél proaktív

Vannak helyek, ahol első héten bedobnak a mélyvízbe, de előfordulhat, hogy csak ismerkedni fogsz a céges folyamatokkal. Egyik sem véletlen, de olyan is előfordulhat, hogy annyira el vannak havazva a kollégáid, hogy a betanításodra sem tudnak elegendő időt szánni.

Legyél figyelmes, és proaktív. Kérdezd meg miben tudsz segíteni, milyen projekteken fogsz dolgozni, és az ahhoz kapcsolódó anyagok hova vannak lementve.

Ha nem kapsz feladatot, akkor nem kell óránként jelentkezned, hogy nincs dolgod, inkább keress magadnak! Tanulmányozd át közös meghajtón lévő infókat, nézd meg milyen adatrögzítési szokásaik vannak, olvasgass előző kampányokról, és figyeld a vezetőd telefonhívásait, ha kell, akkor tudj egyből bekapcsolódni, és képben legyél, hogy épp mivel foglalkozik.

3/5 Figyelj a nevekre

Senki sem várja el, hogy az első nap mindenki nevét megjegyezd, de azokéra különösen figyelj oda, akik a közvetlen kollégáid lesznek. Ne mond el a szokásos klisét, hogy „nem jó a névmemóriád”, mert senkinek sem jó, inkább írd fel magadnak egy papírra, vagy ha elfelejtenéd, akkor biztosan van céges kontaktlista beosztásokkal együtt, abból ki tudod puskázni.

Emlékezz vissza olyan helyzetekre, mikor valakivel egyszer találkoztál, és a következő alkalommal a neveden szólított – ez a gesztus mindenkinek jól esik, mert legtöbbször csak mélyebb benyomást hagyó emberek nevét jegyezzük meg.

Ne érezd magad túl otthonosan Kép forrása: theeverygirl.com

4/5 Ne érezd magad túl otthonosan

Az első hét még nem a beköltözésről, és a tökéletes munkahelyi környezet kialakításáról szól. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap feszengj, csupán azt, hogy előbb ismerd meg az ottani szabályokat.

Az első hét legyen a megfigyelés hete!

Nézd meg, hogy mindenkinek van-e fix helye, kik használják a lazításra alkalmatos berendezéseket, kihez milyen módon lehet fordulni – e-mail, telefon, személyesen. Utána kezd el másolni környezted, és mint egy kaméleon, úgy olvadj be közéjük. Behozhatod majd a saját bögréd, és ülhetsz labdán szék helyett, ha már megvolt az első jó benyomás.

Mutass valami újat Kép forrása: happilygrey.com

5/5 Mutass valami újat

Alkalmazkodni, odafigyelni az új munkahelyed folyamataira, figyelmes gesztusokat tenni a kollégáid felé – ezek mind meghatározó tényezői az első benyomásnak. Viszont nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy miért pont téged választottak erre a pozícióra!

Mutass meg magadból valami olyat, ami hozzátesz a céges működéshez. Lehet akár egy váratlan helyzet ügyes megoldása, egy újfajta naptár használat, ami megkönnyíti a munkát, vagy egy jó ötlet, ami növeli a hatékonyságot.