5 sikeres nő, aki eleinte kudarcot vallott

Írta: ,

„Nekik biztos csak megszületni volt nehéz” – feltételezzük sokszor azokról, akiknek éppen jól szalad a szekér. Az elismerést azonban sohasem adják ingyen, tehát a legnagyobb sztároknak sem hullik csak úgy az ölébe…

J. K. Rowling Kép forrása: larryfire.files.wordpress.com

1/5 J. K. Rowling

A világsiker könyvsorozat első kötetét, a Harry Potter és a bölcsek kövét összesen 12 kiadó utasította vissza, mielőtt valamelyik végre megvásárolta volna 1,1 millió forintnak megfelelő összegért.

A regényből végül egy rakás rekordot megdöntő bestseller lett, Rowling vagyona pedig 282 milliárdra tehető.

Azóta rengeteg részlet napvilágot látott arról, hogy a Mógus professzor árulását leleplező epizód milyen viszontagságos körülmények között íródott: többek között olcsó és zajos kávézók asztala mellett, hiszen otthon és kisgyermek mellett nem feltétlenül jutnak az ember eszébe varázslatos történetek.


Teszt: Milyen varázserő rejlik benned?


Gondolj csak bele, mennyivel szegényebbek lennénk, ha Rowling az első vagy a 11. visszautasítás után azt gondolja: „ezt talán mégsem kellene erőltetni”…

Stephenie Meyer Kép forrása: wikia.nocookie.net

2/5 Stephenie Meyer

Listánkról nem maradhat le az Alkonyat sorozat szerzője sem, aki még több helyen próbálkozott, mint a Harry Potter szülőanyja: összesen 15 kiadónak írt levelet, amelyek közül 14 gondolkodás nélkül utasította el.

A szerencse azonban forgandó, így az első kötet napvilágra kerülése után 8 vállalat versengett a további jogokért.

Meyer sikerének kézzelfogható fokmérője, hogy 2011-ben még a Forbes 100-as celeblistájára is felkerült, hiszen akkora befolyásra és jövedelemre tett szert.

Saját bevallása szerint egyik legnagyobb eredménye, hogy elérte: többnyire már jól betűzik a keresztnevét, nem pedig Stephanie-nak Stephenie helyett.

Vera Wang Kép forrása: Wikipédia

3/5 Vera Wang

Napjaink egyik legismertebb divattervezőjének életútja aligha mondható szokványosnak.

Tudtad, hogy eleinte versenyszerű műkorcsolyázóként szeretett volna bekerülni a köztudatba? Miután azonban kimaradt az 1968-as amerikai csapatból, abbahagyta a dolgot.

A divatrajongók legnagyobb szerencséjére inkább asszisztensnek jelentkezett a Vogue-hoz, ahol mindössze 23 évesen szerkesztő lett.

Összesen 15 esztendőt húzott le az ikonikus lapnál, a főszerkesztői szék várományosának is tartották.

Mégis oda került végül, ahova a sors szánta: a kifutók színfalai és a tervezőasztal mögé, hogy megálmodja az egyedi ruhacsodákat.

Oprah Winfrey Kép forrása: pinimg.com

4/5 Oprah Winfrey

A médiában elképesztően ritkának számít a nyílegyenes karrier, s akármilyen meglepő, ez alól a legendás Oprah sem kivétel.

Hiába uralja ugyanis már 25 éve az amerikai képernyőket, némileg döcögősen kezdte.

Húszas éveinek elején hét és fél hónapig híradózott, ami már elismert pozíciónak számít – utána viszont „visszaminősítették” a reggeli műsorsávba, mely az ottani normák szerint a „futottak még” kategória.

Úgy tűnt, Oprah minden addiginál távolabb sodródik a céljaitól, ám végül megismerkedett mostani legjobb barátjával, Gayle-lel, akinek a segítségével erre az álomútra léphetett.

Marilyn Monroe Kép forrása: hollywoodpsychicinsider.com

5/5 Marilyn Monroe

Noha páratlan sikerű színésznőként tartjuk számon, pályája csúfos kudarccal indult.

A Columbia Pictures-szel kötött 1948-as szerződése ugyanis anélkül járt le, hogy egyetlen szerepet is odaítéltek volna neki. Úgy tűnt, ezután már nem vezethet út a csúcsra.

Egy csodaügynök, Johnny Hyde azonban szárnyai alá vette a szőke szépséget, aki az Aszfaltdzsungellel és a Mindent Éváról című filmmel vonult be a hollywoodi történelembe.

Te a felsoroltak közül melyik híresség korai kudarcáról tudtál eddig?