5 sikeres nő, aki eleinte kudarcot vallott

Sándor Alexandra
Írta: ,

„Nekik biztos csak megszületni volt nehéz” – feltételezzük sokszor azokról, akiknek éppen jól szalad a szekér. Az elismerést azonban sohasem adják ingyen, tehát a legnagyobb sztároknak sem hullik csak úgy az ölébe…

J. K. Rowling Kép forrása: larryfire.files.wordpress.com

A világsiker könyvsorozat első kötetét, a Harry Potter és a bölcsek kövét összesen 12 kiadó utasította vissza, mielőtt valamelyik végre megvásárolta volna 1,1 millió forintnak megfelelő összegért.

A regényből végül egy rakás rekordot megdöntő bestseller lett, Rowling vagyona pedig 282 milliárdra tehető.

Azóta rengeteg részlet napvilágot látott arról, hogy a Mógus professzor árulását leleplező epizód milyen viszontagságos körülmények között íródott: többek között olcsó és zajos kávézók asztala mellett, hiszen otthon és kisgyermek mellett nem feltétlenül jutnak az ember eszébe varázslatos történetek.


Teszt: Milyen varázserő rejlik benned?


Gondolj csak bele, mennyivel szegényebbek lennénk, ha Rowling az első vagy a 11. visszautasítás után azt gondolja: „ezt talán mégsem kellene erőltetni”…

Stephenie Meyer Kép forrása: wikia.nocookie.net

Listánkról nem maradhat le az Alkonyat sorozat szerzője sem, aki még több helyen próbálkozott, mint a Harry Potter szülőanyja: összesen 15 kiadónak írt levelet, amelyek közül 14 gondolkodás nélkül utasította el.

A szerencse azonban forgandó, így az első kötet napvilágra kerülése után 8 vállalat versengett a további jogokért.

Meyer sikerének kézzelfogható fokmérője, hogy 2011-ben még a Forbes 100-as celeblistájára is felkerült, hiszen akkora befolyásra és jövedelemre tett szert.

Saját bevallása szerint egyik legnagyobb eredménye, hogy elérte: többnyire már jól betűzik a keresztnevét, nem pedig Stephanie-nak Stephenie helyett.