5 oka annak, hogy a kelleténél alacsonyabb fizetést kapsz

Sándor Alexandra
Írta: ,

Tedd fel a kezedet, ha elégedett vagy a fizetéseddel! Fogadni mernénk, hogy ugyanúgy markolod tovább az egeret, tehát már mutatjuk is, mi lehet az oka ennek a méltatlan helyzetnek…

Nem a megfelelő helyen laksz

Aligha jelenthet újdonságot számodra, hogy a bérek igencsak szoros összefüggésben állnak a földrajzi hellyel.

Noha ez a fajta különbség „tipikusan magyarnak” tűnik, még az Egyesült Államokban is jellemző – sőt, minél nagyobb egy ország kiterjedése, annál elképesztőbb az eltérés.

Globalizáció és multi cégek ide vagy oda, egy kelet-magyarországi irodában csak kivételes esetben fogsz akkora fizetést kapni, mint a fővárosban.

Ha pedig úgy érzed, hogy a mostani összeg többszörösére lenne szükséged a megfelelő életszínvonalhoz, gondolkodj el a külföldi munkavállaláson!

Persze, ha a hivatásod engedi, távmunkára szakosodva akár el is búcsúzhatsz az efféle kötöttségektől – ne félj belevágni!


Tippek: 7 jól fizető otthoni munkalehetőség


 

Várod a sült galambot

Arra vársz, hogy a munkahelyeden lecsapjon valamiféle fizetésemelés-hullám, vagy legalább az egyik kollégád sikerről számoljon be ilyen téren, ami felbátoríthatna téged a döntő lépésre?

Esetleg váltani szeretnél, és azt hiszed, csak akkor van beleszólásod a munkád ellenértékébe, ha a hirdetésben szerepel, hogy „megegyezés szerint”?

Hát tartsd észben, hogy a béredről bármikor tárgyalhatsz, nem szükséges az ideálisnak tűnő alkalmat kivárni. (Már csak azért sem, mert egyáltalán nem is szokott eljönni.)

Ahelyett, hogy mindenkinek panaszkodnál a sovány bankszámlád, ne restellj beszélni erről az illetékesekkel!