5 munkaidő-kedvezmény, amit nálunk is be kellene vezetni

Írta: ,

Az egyhangúság a hatékonyság rovására megy – bizonyítják sorra az üzleti élet és a pszichológia határterületeit összemosó kutatások. A magyar munkaerőpiaci kultúrában azonban még mindig idegennek hatnak a következő koncepciók, amelyeknek talán te is örülnél a dolgos hétköznapokon.

Könnyű péntek

1/6 Könnyű péntek

„Péntekenként általában lazábbra veszem a tempót, amit az alkalmazottaim már alig várnak.

Rájöttem, hogy ez nagyszerű koncepció, hiszen segít átállni a hétvégi pihenésre.

Azt akarom, hogy az egész csapatom kipihenje magát, és ne úgy jöjjön vissza hétfőn, mintha a fogát húznák.

Ezzel együtt folyamatosan fejlesztem a szemléletmódomat, tehát ha ők tájékoztatnának, hogy már nem tetszik nekik az ötlet, kipróbálnék helyette valami mást.

Egy vezetőnek szerintem mindig nyitottnak kell lennie, nem pedig makacsul ragaszkodnia a saját elképzeléseihez” – mondja Rob Fulton, az Exponential Black üzleti vállalkozás tulajdonosa.

Meetingmentes nap

2/6 Meetingmentes nap

„Olyan egyszerű, amilyennek hangzik. Nálunk szerdánként semmilyen megbeszélés nincs.

Nincs külső megbeszélés. Nincs belsős meeting.

Ez a nap arról szól, hogy mindenki kihozza belőle a lehető legjobbat, és figyelemelvonó tényező nélkül koncentráljon a saját munkájára.

Úgy találtuk, hogy ez különösen hasznos a hét közepén, és segít helyrebillenteni az egyensúlyt.

Tagadhatatlanul ez vált mindenkinek a kedvenc napjává, a termelékenység pedig az egekbe szökött.

A munkatársaink ugyanis nagy elvárásokat tűztek ki maguk elé, hogy mit szeretnének megvalósítani ezen a napon” – meséli Mark Arnoldy, a Possible munkatársa.

Otthonról dolgozó nap

3/6 Otthonról dolgozó nap

„Csütörtökönként mindannyian otthonról dolgozunk. Szigorú kommunikációs normák és munkavégzési előírások betartásával, így a hatékonyság egy pillanatra sem csökken.

Kiváló módszer ez a munkahét monotóniájának megtöréséhez. Van olyan munkafolyamat, amihez muszáj bent lenni az irodában, ám létezik, ami az ágyból is elvégezhető, akár pizsamában.

A csapatom tisztában van ezzel a különbséggel, és képes ennek megfelelően rangsorolni a teendőit.

Bevallom, beletelt néhány hónapba, mire kitapasztaltam, hogyan kell irányítani egy távmunka-csapatot, még ha csak heti egy napra is, de abszolút megérte mindannyiunknak” – számol be róla Maren Hogan a Red Branch Mediától.

Saját időbeosztás

4/6 Saját időbeosztás

„Mi a Priorinál azt a mentalitást követjük, hogy a munkába és a pihenésbe is beleadunk mindent.

Alkalmazottaink maguknak határozzák meg a munkaidejüket, amikor elvégzik a feladataikat, és a rendelkezésünkre állnak.

Eredményeink alapján ugyanis akkor a leghatékonyabb a munkavégzés, ha mindenki a maga számára ideális beosztást követi, nem pedig egy kollégiumi szilenciumra hasonlító kötelékek között senyved” – nyilatkozza Basha Rubin, a Priori Legal vállalat nevében.

Rövid szünetek

5/6 Rövid szünetek

„Mindig arra buzdítom az alkalmazottaimat, hogy tartsanak egy kis szünetet napközben a szellemi frissesség megőrzéséhez.

Egy röpke séta, egy gyors edzés vagy néhány percnyi levegőzés energiával tölti fel őket, ráadásul növeli a koncentrálóképességüket” – számol be róla Sean Marszalek, az SDC Nutrition vezetője.

Nyári péntek

6/6 Nyári péntek

Nem véletlen, hogy összeállításunk péntekkel kezdődik és zárul, hiszen ezért a napért lelkesedik a legtöbb munkavállaló.

„A mi dolgozóink csak délután háromig vannak bent tavasztól őszig. Így hétfőn mindenki frissen és kipihenten tér vissza, mert egy kicsit tovább élvezheti a napfényes nyári hétvégét.

Mivel a nyári péntek koncepciója meglehetősen gyakori a reklámszakmában, lemaradástól sem kell tartanunk. Az ügyfeleink többsége sincs már az irodában olyankor” – magyarázza Jared Feldman a Mashworktől.

Neked melyik munkaidő-kedvezmény tetszik a legjobban a felsoroltak közül?