5 munkahelyi szokás, ami elvágja a karrieredet

Zabolai Margit
Írta: ,

Ideális esetben persze nem a munkánk az egyetlen, ami meghatároz bennünket, vagy ahol sikereket érhetünk el, de felnőtt életünk nagyon sok területére nagyon komoly hatással van az, hogy mit és hogyan dolgozunk, illetve hogyan viszonyulunk a munkánkhoz. Éppen ezért egy állást nem elég megszerezni és megtartani, a kiegyensúlyozott életben a munkahelyi sikerek is komoly szerepet játszanak. Mutatunk néhány hibát, amit éppen ezért érdemes messziről elkerülni.

Maradj profi!

Természetesen a munka jellegéből is adódik, mennyire kell szigorú értelemben véve távolságot tartanod az ügyfelektől vagy a kollégáidtól.

Míg egyes hivatalokban a tegeződés sem megengedett, más, kötetlenebb területeken természetes, hogy például a kollégák együtt mennek el időnként meginni valamit, vagy ismerik a másik családi életét.

Ha ez így mindenkinek megfelel, az sokat javíthat a légkörön, de légy nagyon óvatos, hogy ne lépd át a határt: ne feledd, hogy ezekhez az emberekhez elsősorban üzleti érdek fűz.

Éppen ezért mindegy, mennyire vagytok jóban, a munkahelyen továbbra is meg kell tartanotok a hierarchikus viszonyt, a munkahelyi pletykákat pedig nem hogy terjeszteni tilos, jobb, ha meg sem hallod őket!

Ne engedj a rutinnak!

Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai, a teljesítménye senkinek sem teljesen egyenletes, de még ha ugyanazt a dolgot csinálod is napról napra, fontos, hogy ne adj alább a magaddal szemben támasztott követelésekkel.

Lehet, hogy míg eleinte úgy érezted, bizonyítanod kell, mostanra néhány feladatot elrendezel egy „jó lesz az így is” legyintéssel, ez azonban hosszú távon nagyon sok kárt okoz.

Nemcsak a teljesítményedre, a munkád élvezeti értékére is hátrányos lesz a dolog, ez pedig sem a hosszú távú karrieredre, sem a mindennapi hangulatodra nem lesz jó hatással.