5 munkahelyi dilemma, ami huszonévesen fejtörést okoz

Fodor Veronika
Írta: ,
5 munkahelyi dilemma, ami huszonévesen fejtörést okoz

A fiatal felnőttkor döntések szakadatlan sorozata. Amint meghozol egy döntést, már előtted is a következő. Minden választás a szabadság pillanata, vagy épp az összes többi lehetőség kizárása? Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 munkahelyi dilemmát, ami ebben a korban legtöbbeteket foglalkoztat.

A húszas évek nagy dilemmája a fiatal évek befektetésének kérdése. Nagy a piaci verseny, elvárják a túlórázást, és hogy a kötelezők fölött teljesíts. Hosszú munkaórákat töltesz az irodában, de közben azon agyalsz, hogy milyen színes a világ odakint.

Ne pánikolj! Első lépésként fogadd el, hogy a felnőtt élet picit ilyen. Nincs idő minden héten bandázni. Fel kell állítanod a saját prioritás sorrendedet, és meg kell próbálnod ahhoz tartani magadat. Ha úgy élsz, hogy abba fektetsz több energiát, ami neked fontos – legyen szó karrier építésről, sportról vagy a barátokkal töltött időről –, akkor nem fog frusztrációt okozni, ha közben más dolgokról le kell mondanod, mert tudod, hogy ez a te szabad választásod!

Első meeting, első brainstorming – és tele vagy jó ötletekkel. Elmondd vagy inkább átgondold?

Fontos tudnod, hogy nincs rossz ötlet, és ha csapatban dolgozol, akkor mindenképpen érdemes elmondani, mire jutottál, mert a közös gondolkodásnál minden új ötlet előre viszi a projektet. Lehet, hogy a másiknak pont a te gondolatindítódra lesz szüksége!

Attól, mert nem konkrétan a te ötletedet valósítják meg, az nem azt jelenti, hogy nem volt jó, csak a tapasztaltabbak jobban tudják, hogy mi az, amit az ügyfél vagy a vezetőség is elfogad.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!