5 karriertipp az IT-szektor sikeres női vállalkozóitól

Sándor Alexandra
Írta: ,

Eleged van a mókuskerékből, úgyhogy vállalkozásba kezdenél? Vagy már meg is tetted, ám jól jönne néhány hasznos tipp? A Mashable.com techportál segítségével sikeres amerikai nők tanácsait hoztuk el neked.

Építs egyedülállóan tehetséges csapatot! Kép forrása: fortune.com

„Vedd magad körül olyan emberekkel, akik olyan képességekkel és tapasztalatokkal bírnak, amelyek neked nincsenek meg.

A folyamat kulcsa az őszinteség: tisztában kell lenned vele, mit nem tudsz, és célzottan olyan kollégákat keresni, akik képesek az űr kitöltésére.

A végcél egy olyan álomcsapat, ahol mindenki tanulhat mindenkitől, és ahol mindenki a maga pótolhatatlan módján járul hozzá a közös projektek megvalósításához” – magyarázza Joanna Weidenmiller, a 1-Page ügyvezető igazgatója.

A forradalmi vállalkozást azért hívta életre, hogy egy platformon játékos formában jelenítse meg a munkaerő-kiválasztás folyamatát. 

Legyenek mentoraid és támogatóid! Kép forrása: alleywatch.com

„A lényeg, hogy tegyél szert egy mentorra meg egy támogatói hálózatra.

A vállalkozók rengeteg akadállyal szembesülhetnek, és ezek a megbízható tanácsadók külső szemlélőként segíthetnek azok legyőzésében.

Továbbá ahhoz is hozzájárulnak, hogy a menetelés során mindvégig megőrizd az magabiztosságodat.

Az olyan csoportok, mint a Springboard Enterprises, a Dell Women’s Entrepreneur Network, illetve a Dell Founders Club kiváló alternatívát biztosítanak ahhoz, hogy akár nulláról felépítsd a saját bázisodat” – mutat rá Ingrid Vanderveldt, aki elsősorban a Dellnek teljesít megbízásokat.