5 karriertanács, amit inkább ne fogadj meg

Zabolai Margit
Írta: ,

Minden karrier más és más, ettől függetlenül akad néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni, ha szeretnél előre lépni a ranglétrán. És akad olyan is, amit inkább nem kellene. Ezek közül mutatunk most párat.

„Koncentrálj a tanulásra!” Kép forrása: studivation.tumblr.com

Az iskola és önmagad képzése fontos, sőt az egyik legfontosabb, ezzel egy percig sem akarunk vitatkozni. Önmagában azonban sajnos nem elég, főleg, ha olyan pályára készülsz, ahol nagy a túljelentkezés. A tökéletes jegyek nem sokat érnek, ha nulla munkatapasztalatod van, így bármilyen igazságtalannak hangzik is, ha valóban karriert szeretnél építeni, akkor a tanulás mellett is érdemes keresned a lehetőséget arra, hogy gyakorlatot szerezz.

A bukdácsolás persze nem kelt jó benyomást, de jó iskolai eredményekkel és tapasztalattal valószínűleg könnyebb lesz belépned a munkaerőpiacra, mint kiváló jegyekkel, de gyakorlati tapasztalat nélkül.

„Vállalj el minden plusz feladatot, aki előre akar jutni, annak nincsenek hétvégék!” Kép forrása: darlingmagazine.org

Tény, hogy a karrierednek jót tesz, ha a feletteseid látják rajtad, hogy lelkes vagy és terhelhető, esetenként pedig akár rugalmas is, ami a munkaidődet illeti.

De ha minden nap túlórázol és a hétvégéiden is hazaviszed a munkát, azzal csak azt fogod elérni, hogy idő előtt kiégsz, fáradt és túlterhelt leszel, így mire jön a nagy lehetőség, talán már nem is fog érdekelni az egész.

Találd meg az egyensúlyt a munka és a magánélet között inkább!