5 jó tanács, ha a barátnőd egyben az üzlettársad is

Berényi Nóri
Írta: ,

Teljesen érthető, ha olyan emberrel vágsz bele egy közös vállalkozásba, akiben maximálisan megbízol, de fontos, hogy a munka ne menjen a kapcsolatotok rovására. Segítünk, hogyan maradjon meg a baráti viszony, ha éppenséggel a barátnőd az üzlettársad is egyben.

Első a bizalom Kép forrása: blog.freepeople.com

Nyilván azért választottad a barátnődet üzlettársadnak is, mert megbíztok egymásban és persze jó lenne, ha ez így is maradna. Ehhez viszont az szükségeltetik, hogy mindig és mindenben legyetek egymáshoz őszinték. Akkor is, ha úgy érzitek, hogy a közös munka nem működik köztetek.

Mielőtt belevágnál a dologba, vegyél végig minden eshetőséget, vizsgáld meg a kapcsolatotok erősségét, és dönts. A legjobb az lenne, ha mindenféle hezitálás nélkül éreznéd, hogy ő a tökéletes partner ehhez. Ha nagyon nehéz meghoznod a döntést, akkor érdemes a belső hangodra hallgatnod, mert lehet, hogy ő már tud valamit, amit te még nem.

A kezdeteknél tisztázzatok le mindent Kép forrása: lovelylife.se

Már a brainstorming időszakában fektessétek le az alapfelállást, vagyis, hogy kinek mi lesz a pontos munkaköre és miért tartozik majd felelősséggel. Ez két dolog miatt nagyon fontos.

Egyrészt jobban átlátjátok majd, hogy kinek mi lesz a pontos feladata, így elkerülhető a kuszaság a rendszerben, másfelől pedig ellenőrizni tudjátok, ki mennyire végzi jól a rá bízott feladatkört.

Ne feledd, nem azért választottátok egymást társnak, hogy kihasználjátok a másikat, így a vállalkozás kapcsán se forduljon elő például, hogy lepasszoljátok a munkát egy randi miatt.