5 jel, hogy lelki bántalmazás áldozata vagy a munkahelyeden

Írta: ,

Nem csak kék-zöld foltok és hegek árulkodhatnak a bántalmazásról, hanem olyan lelki sebek is, amelyeket mindenki elől eltitkolva hordozol. Ezek forrása pedig akár a munkahelyed is lehet, ahol általában a napod egyharmadát – tehát rengeteg időt – kell eltöltened.

Más mércével mérnek

1/5 Más mércével mérnek

Ha észreveszed, hogy vannak olyan munkatársaid, akik pozíciójukhoz képest aránytalan kiváltságokban részesülnek, az bizony a bántalmazás egy formájának minősül az előnyöktől elesőknek.

Klasszikus példa erre, hogy valakinek engedélyezik a rugalmas munkaidőt, míg másvalakinek ugyanabban a beosztásban nem.


Kilépnél? Így segít a tantrikus szemlélet, hogy sikeres vállalkozásod legyen


Persze, az önkényesen osztogatott kedvezmények skálája igen széles lehet, az étkezési utalványoktól kezdve az utazási költségtérítésen át a céges autóig.

Sőt, nemcsak anyagi jutalmakban lehet gondolkodni: az is személyiségromboló hatású, ha a nyilvánvalóan jól elvégzett munkáért valaki nem kapja meg a kijáró erkölcsi elismerést.

Megkérdőjelezik a döntéseidet

2/5 Megkérdőjelezik a döntéseidet

A XXI. században szinte mindenki menedzser egy kicsit, hiszen a dolgozóknak napi szinten rengeteg döntést kell meghozniuk, legyenek professzorok vagy szakik.

Amennyiben úgy érzed, hogy a munkatársaid, illetve a feletteseid nem bíznak meg a döntéseidben, és erre semmilyen alapjuk vagy elfogadható indokuk nincsen, bizonyára megbízhatatlan embernek látnak téged.

Ha ennek nem vagy teljes tudatában, sajnos akkor is negatívan hat a lelki fejlődésedre – akárhogy próbálod lerázni magadról, hogy a helyzet nem a te hibád, nem a te felelősséged.

Ez azért tartozik egyébként a bántalmazás kategóriájába, mert egyszerűen nem is bíznák rád a válaszadást, ha teljesen inkompetensnek tartanának. Inkább csak a korrekció folyamatát élvezi valaki, ami nem a legelegánsabb.

Hirtelen kívülállóvá tettek

3/5 Hirtelen kívülállóvá tettek

Egyszer csak azt vetted észre, hogy már nem hívnak be a megszokott meetingekre? Nyilván vannak helyzetek – például munkakör-változás esetén –, amikor ez indokolt.

Ám ha olyan érvvel szolgálnak, amit nem tudsz elfogadni, vagy esetleg nincs is épkézláb magyarázat a dologra, bátran gyanakodhatsz.

Az elidegenítés aggasztó kísérőjelensége továbbá, hogy a munkatársak kerülni kezdik a társaságodat, illetve a munkaidőn kívüli társasági eseményekre sem hívnak.

Gyakorlatilag ez az iskolai kiközösítés felnőttkori változata – amiből láthatod, hogy vannak, akik örökre gyerekek maradnak. Szerencsére ilyenkor azért szokott lenni legalább egy érettebb elme, aki elmondja, mi a baj.

Csúnyán beszélnek veled

4/5 Csúnyán beszélnek veled

Káromkodás vagy kiabálás néha előfordulhat ugyan, de ha egy munkahelyen rendszeressé válik, akkor már gond van.

Még kiélezettebb a helyzet, ha a negatív szófordulatok és a szidalmak állandóan egyazon célpontra áradnak – pláne, ha ez történetesen te vagy.

A kegyetlen humor is bőven belefér ebbe a kategóriába, mert sosincs rendben, ha valakinek a „nyomorán” mások mulatnak.

Ha folyton úgy érzed, hogy bántanak, zavarba hoznak, megszégyenítenek vagy egyenesen „szétszednek”, próbálj meg kiállni magadért!

Utána pedig válts munkahelyet, ha teheted, hiszen jobb közeget érdemelsz.

Romlik az egészséged

5/5 Romlik az egészséged

Hol van már a régmúlt vitalitása és lelkesedése? Egyre többet alszol, egyre rosszabb a kedved – és a munkanapokat megelőző estéken különösen rossz a helyzet.

A szorongásos tünetek, illetve a táplálkozásban beálló nagymértékű változás, ami étvágytalanság vagy szélsőséges hangulatevés is lehet, mind arról tanúskodnak, hogy a lelki kizsákmányolás kikezdi a testi egészséged.

A feszültségek feloldására alkalmazhatsz valamilyen tudatos relaxációs technikát, szükség esetén pedig válassz magadnak egy megbízható terapeutát! 

Talán már ahhoz is segítség kell, hogy egyáltalán legyen elég bátorságod a helyzetből való kilépéshez.