5 jel, hogy ideje felmondanod a munkahelyeden

Írta: ,

Kitartás vagy önéletrajz-küldözgetés? Egy nehéz nap után eszedbe juthat, hogy talán ideje továbblépni… Csokorba szedtük, melyek azok a figyelmeztető momentumok, amelyek arról árulkodnak: a karriered szempontjából talán valóban szerencsésebb volna váltanod.

Nem visz közelebb a céljaidhoz

1/5 Nem visz közelebb a céljaidhoz

Mielőtt sorsdöntő lépésre szánnád magad, gondold végig, közelebb vagy-e a céljaid megvalósításához, mint egy évvel ezelőtt.

Nem feltétlenül olyan ideák megvalósításáról beszélünk, mint a milliomos-lét, bár annak az esetében is előrehaladást jelent némi fizetésemelés.

Az olyan karriernek sajnos csak távolról szemlélve van értelme, mely abból áll, hogy robotszerűen elvégzed a munkádat, ám az egyéniséged elvész, és csak az adott cégen belül lehet értelmezni az érdemeidet meg a pozíciódat.

Ha a céljaid nem esnek egybe a felettesedével és a vállalatéval, éppen rossz helyen vagy.

Legalábbis olyanon, ahol esélyed sincs arra, hogy megvalósítsd önmagad

Bármi izgalmasabb, mint dolgozni

2/5 Bármi izgalmasabb, mint dolgozni

Még a falon zümmögő légy hallgatása is érdekfeszítőbb a legújabb prezentáció összeállításánál?

Gyakran azon kapod magad, hogy elkalandozik a figyelmed, és még egy léggömb-durrogtatós internetes játék is valóságos szellemi felüdülést jelent?

Nem kell sem pszichológusnak, sem karrierszakértőnek lenni ahhoz, hogy beléd hasítson a felismerés: itt valami nagyon nincs rendjén.

Nyilván nem szeretnéd az egész életedet így tölteni, tehát ideje új kihívásokat keresni.

Persze, némi önvizsgálat sem árt, hogy felismerd, mi untat egészen pontosan, mert a jövőben csak akkor kerülheted el a hasonló helyzeteket.

Ellustultál

3/5 Ellustultál

Egyébként kitartó típus vagy, és ez régebben a munkádon is meglátszott: hamarabb érkeztél, később távoztál, a kettő között pedig legalább másfélszer annyit tettél le az asztalra, mint azok, akik átlagos képességekkel és szorgalommal vannak megáldva.

Most pedig úgy érzed, tökmindegy. Semmi kedved már fejest ugrani a melóba, hiszen az egész gépes, vagy egyszerűen csak unalmas.

Sőt, még azt is lusta vagy végiggondolni, hogy maga a meló veszítette el a varázsát, esetleg a körülmények változatlanok maradtak, ám benned lejátszódott valami.

Sürgősen keress olyan szellemi kihívást, amivel kihasználhatod a fejedben rejlő potenciált, különben a lajhártempó más életterületekre is kiterjedhet!

Nem használod a tudásodat

4/5 Nem használod a tudásodat

Mindegy, milyen tudásról van szó: lehetsz professzor, akinek valóságos lexikonok laknak a fejében, vagy éppen ügyes értékesítő, akinek az emberek meggyőzésének képessége rejlik a zsigereiben.

A legfontosabb, hogy a munkád során kamatoztasd, amiben igazán jó vagy!

Amennyiben ugyanis ez nem történik meg, eleinte csak annyit érzel majd, hogy erőfeszítés nélkül keresed meg a pénzed, hosszú távon pedig jönnek az önbizalom-csökkenéssel járó tünetek, illetve az irigység azok iránt, akik tényleg a csúcsra járatják a karrierjüket…

A biztonságod és a boldogságod szempontjából tehát nem engedheted meg magadnak az üresjárat luxusát.

Nem jó semmire, amit csinálsz

5/5 Nem jó semmire, amit csinálsz

Lehet, hogy jól kijössz a főnököddel és a kollégáiddal, nagyjából kamatoztatod a tudásodat, és tulajdonképpen prímán elvagy…

Csakhogy mégis valamiféle ürességérzet kínoz, mert a munkád gyümölcse nem látható, hallható, érezhető vagy tapasztalható sehol.

„Ami az irodában történt, az irodában is marad” – szól a Las Vegas-ra emlékeztető mottó, ami sajnos korántsem annyira izgalmas, mint a kaszinóváros forgataga.

Mérd fel, hogy ez a fajta eredmény nélküliség hosszú távon is vállalható-e számodra, mert ha nem, akkor fölösleges tovább vesztegetni az idődet erre a melóra.

Egy pillanatig se furdaljon a lelkiismeret azért, mert le szeretnél tenni valamit az asztalra.

Az erre való igény természetesnek számít, a mostani állásodat pedig hadd kapja meg valaki olyan, akinek a fejlődését szolgálja!