5 jel, hogy ideje felmondanod a munkahelyeden

Sándor Alexandra
Írta: ,

Kitartás vagy önéletrajz-küldözgetés? Egy nehéz nap után eszedbe juthat, hogy talán ideje továbblépni… Csokorba szedtük, melyek azok a figyelmeztető momentumok, amelyek arról árulkodnak: a karriered szempontjából talán valóban szerencsésebb volna váltanod.

Nem visz közelebb a céljaidhoz

Mielőtt sorsdöntő lépésre szánnád magad, gondold végig, közelebb vagy-e a céljaid megvalósításához, mint egy évvel ezelőtt.

Nem feltétlenül olyan ideák megvalósításáról beszélünk, mint a milliomos-lét, bár annak az esetében is előrehaladást jelent némi fizetésemelés.

Az olyan karriernek sajnos csak távolról szemlélve van értelme, mely abból áll, hogy robotszerűen elvégzed a munkádat, ám az egyéniséged elvész, és csak az adott cégen belül lehet értelmezni az érdemeidet meg a pozíciódat.

Ha a céljaid nem esnek egybe a felettesedével és a vállalatéval, éppen rossz helyen vagy.

Legalábbis olyanon, ahol esélyed sincs arra, hogy megvalósítsd önmagad

Bármi izgalmasabb, mint dolgozni

Még a falon zümmögő légy hallgatása is érdekfeszítőbb a legújabb prezentáció összeállításánál?

Gyakran azon kapod magad, hogy elkalandozik a figyelmed, és még egy léggömb-durrogtatós internetes játék is valóságos szellemi felüdülést jelent?

Nem kell sem pszichológusnak, sem karrierszakértőnek lenni ahhoz, hogy beléd hasítson a felismerés: itt valami nagyon nincs rendjén.

Nyilván nem szeretnéd az egész életedet így tölteni, tehát ideje új kihívásokat keresni.

Persze, némi önvizsgálat sem árt, hogy felismerd, mi untat egészen pontosan, mert a jövőben csak akkor kerülheted el a hasonló helyzeteket.