5 hiba, ami miatt nem tudsz előrelépni a karrieredben

Serestyén Sára
Írta: ,

Egy ideje már a jelenlegi munkahelyeden vagy, de még mindig nem sikerült egyről a kettőre jutnod, és nem tudod, miért? Lehetséges, hogy az előrelépésed útjában olyan negatív tényezők állnak, amelyeket te magad generálsz, csak még nem tudsz róluk. De ne aggódj, ha időben felismered az okokat és változtatsz rajtuk, akkor hamarosan számodra is csak a csillagos ég szabhat határt!

Önbizalom kérdés Kép forrása: lefashion.com

A túl sok vagy túl kevés önbizalom is nagyon ártalmas tud lenni a karrieredre nézve. Ha csordultig van az önbizalmad, akkor erősnek és megállíthatatlannak érzed magad – meg sem állsz a csúcsig! Ebben a nagy sodrásban azonban könnyen elfelejtkezhetsz róla, hogy ki is vagy valójában, ráadásul sokszor felsőbbrendűnek érzed magad egyenrangú társaidnál. Ne feledd, hogy a mai rohanó világban mindenki pótolható, és fontos, hogy mindig légy lojális a munkatársaidhoz, hiszen munkájukkal ők is hozzájárulnak a sikerhez.

De persze az sem jó, ha átesel a ló túlsó oldalára, hiszen a túl kevés önbizalom is szabotálhatja a boldogulásodat. Ilyenkor alárendelt szerepbe helyezed magad másokkal szemben, ami meggátol az előrejutásban. Higgy önmagadban, merd kimondani, amit gondolsz, és ne félj a konfliktusoktól!

Halogatás Kép forrása: careergirldaily.com

A halogatásnak két oka lehet: vagy nem bízol eléggé az ösztöneidben vagy túlságosan elkényelmesedtél a munkádban.

De ne feledd, hogy a munka szempontjából nincs olyan, hogy jobb később, mint soha!

Ha valamit meg kell csinálnod, akkor vagy te csinálod meg – és azonnal – vagy holnap már valaki más fogja helyetted megcsinálni!