5 embertípus, akivel biztosan találkozol valamikor a munkád során

Zabolai Margit
Írta: ,

A társadalmi tanulmányok a munkahelyet a harmadlagos szocializáció színteréül nevezik meg, és lássuk be, ki is kell fejleszteni néhány új képességet ahhoz, hogy elviselj mindenkit, akivel ott találkozol. A következő munkatársak egész biztosan a te karriered során is feltűntek már, ha pedig nem, akkor se örülj túl korán – majd fognak.

A sóhajok bajnoka

Mindegy, hogy az asztalánál ül, fénymásol, kávét főz vagy az ebédjét melegíti, olyan menetrendszerűen törnek fel belőle a sóhajok, hogy a japán gyorsvonatok érkezését is hozzá lehetne igazítani.

A levegő hangos kiengedését általában valamilyen kétségbeesett motyogás is követi arról, mennyire sok és főleg mennyire fontos dolga van, illetve arról, hogy valaki már megint nem csinált meg valamit, amit most neki kell pótolnia.

Hogy pontosan mit is csinál, azt persze senki nem tudja, de egy idő után gyanús lesz, hogy leginkább semmit, és ezt próbálja a szimpátiaébresztő(nek szánt) jajgatással palástolni.

Az íróasztal rabszolgája Kép forrása: orlakiely.com

Amikor reggel beérsz, már az asztalánál ül, és este, amikor hazaindulsz, még mindig ott van. Néhány hónap után elkezdesz elgondolkodni rajta: egyáltalán haza szokott menni néha?!

A napot a monitor előtt, idegesen kattintgatva tölti, és munkahelyi bástyáját semmi szín alatt nem hagyja el, ott kávézik és ott is ebédel.

Az egyik kollégád egyszer állítólag látta a konyhában, ahogy teavizet melegített, de akkor is az irodai székében ült, és köszönés vagy szemkontaktus nélkül gurult vissza a bögrével a kezében.