5 egyszerű mód, hogy visszanyerd a munkahelyi motivációd

Sándor Alexandra
Írta: ,

„Semmi kedvem bemenni dolgozni!” – sóhajtanak fel sokan reggelente. Ha te is közéjük tartozol, ideje végiggondolni, hogy miként tudnál ezen változtatni. Bemutatunk néhány apró trükköt, ami segíthet benne, hogy újból a kezdeti lelkesedés fűtsön.

Azonosulj a feladattal!

A munka csak akkor lehet motiváló a számodra, ha pontosan tudod, mit csinálsz és milyen céllal.

Gondolj csak bele, milyen fantasztikus érzés, amikor egy ötlet segítségével jóformán a semmiből teremtesz valamit, vagy egy meglévő projektben sikerül óriási előrelépést tenni!


5 oka annak, hogy a kelleténél alacsonyabb fizetést kapsz


Ha tehát legközelebb felmerül benned a kérdés, hogy egyáltalán mivel foglalkoztál aznap, ne szégyellj rá őszintén válaszolni! Egyszerűen nem lehet igaz, hogy semmit.

Elég, ha összeírsz egy listát róla, ami még a legapróbb elvégzett teendőket is tartalmazza. Ily módon látni fogod, hogy egyik napod sem hiábavaló – vagy ha mégis erre a következtetésre jutsz, hát a változtatáshoz is a kezedben a kulcs.

Találd meg az értelmét!

A motiváció másik legfontosabb alappillére a tudat, hogy van értelme az általad végzett feladatnak.

Egészen biztos, hogy valamilyen szinten jót teszel vele az ügyfeleknek, a kollégáidnak, a vállalatnak vagy akárkinek, és rajtuk keresztül tulajdonképpen az egész világnak.

Ha nem hiszed, hát figyeld a visszajelzéseket, illetve nézd meg a munkádról szóló statisztikákat!

Értékesítőként például könnyű dolgod van, mert világosan látszik, hogy mennyire végzed a feladatkört hatékonyan.

Tanárként pedig elég rápillantani a diákjaid arcára – ne feltétlenül hagyatkozz tehát a számokra! Amennyiben viszont nem sikerül értelmet találnod a mostani munkádban, valószínűleg eljött az ideje a váltásnak…