5 dolog, amit sosem lenne szabad feláldoznod a munkádért

Kerekes Vivien
Írta: ,

A munkád erősen kihat az életedre, hiszen a hétköznapjaid jelentős részét azzal töltöd. Sőt sokszor, miután hazaérsz egy hosszú nap után, még érkezik egy e-mail, vagy a határidők miatt egyszerűen kénytelen vagy hazavinni magaddal a melót. És bár sokan állítják, hogy az otthoni ajtón belépve teljesen elszigetelik magukat a munkahelyi dolgoktól, egy amerikai kutatás szerint az emberek 50%-a hétvégén, vagy akár betegszabadság alatt is ellenőrzi az e-mail fiókját. Sőt, 44%-uk még nyaralás közben is! Pedig van néhány dolog az életedben, amit sosem lenne szabad feláldoznod a munkád miatt…

Az egészséged

„Alig aludtam valamit, mert hajnalig dolgoztam”, „Az orvosom délelőtt rendel, de akkor dolgozom, úgyhogy inkább megvárom, míg meggyógyulok" – szinte biztos, hogy ezeket már te is mondtad legalább egyszer, miközben táskákkal a szemed alatt, vagy hatalmas papírzsepi kupaccal az asztalodon ültél a munkahelyeden.

Sajnos egyre gyakoribb, hogy az emberek nem mennek el kivizsgálásra, ha bajt észlelnek, kimerülten mennek be dolgozni, és a stressz már szinte megszokottá válik számukra. A megfelelő étrendről nem is beszélve! Hiszen kinek van ideje az állandó munka mellett minden nap egészséges ételeket főzni? Ez viszont előbb-utóbb kimerültséghez (vagy akár sokkal rosszabbhoz) vezet, lerontja a teljesítményed, és az életkedved is elveszi. Sose érezd fontosabbnak a munkádat saját magadnál. Elvégre mit ér a hatalmas siker, ha túl kimerült és depressziós vagy ahhoz, hogy kiélvezhesd?

A céljaidat Kép forrása: amenagementdesign.com

Óriási tervekkel vágtál neki az életnek, de olykor nem megy minden menetrendszerűen, így előfordul, hogy kénytelen vagy elvállalni egy másik munkát – persze csak átmenetileg. Sose feledkezz meg arról, hogy ez csak a mellékvágány, és valójában ennél sokkal többről álmodoztál.

Sokan ugyanis hajlamosak megrekedni ezen a szinten, mert tény, hogy egyszerűbb a biztosat választani, mint kockáztatni egy kicsit az álmok megvalósításáért.

De sose áldozd ezt fel! Inkább emlékeztesd magad minél többször arra, hogy milyen célokkal indultál el, ragadd meg a lehetőségeket magad körül, és jelentkezz arra az álláshirdetésre, ami felkeltette az érdeklődésed.