5 dolog, amit jó lett volna tudni, amikor elkezdtél dolgozni

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha több éve dolgozol a szakmádban, akkor valószínűleg sok tapasztalatot szereztél már, és a legtöbb napi feladat is rutinból megy. De emlékszel még, hogy anno a kezdetek kezdetén, mekkora kihívást jelentett még a legapróbb feladat is? Na, ezekben az időkben nagyon jól jött volna, ha valaki elmondja neked a most következő dolgokat. 

 

Megéri listázni Kép forrása: stocksy.com

A legokosabb dolog, ahogy egy munkanapot elkezdhetsz – illetve befejezhetsz – az, hogy írsz egy to-do listát azokról a feladatokról, amiket meg kell csinálnod. A legjobb, ha ezt a hét végén is mindig összeszeded, hiszen túl hosszú a hétvége ahhoz, hogy hétfőn minden apróságra emlékezz.

Fontos, hogy a listán belül priorizálj, minden feladathoz rendelj egy bizonyos időt, ami alatt jó lenne befejezni, mindeközben pedig maradj a realitások talaján és légy tömör. Nem egy naplót vagy beszámolót kell írnod, sokkal inkább egy checklistet, ami segít, hogy rendszerezd a napod.

A jegyzeted a mentőöved Kép forrása: formulalubvi.com

Behívnak egy meetingre, közben kapsz két emailt, egy smst-t és a telefonod is csörög. Senki sem várhatja el tőled, hogy mindent fejben tarts, és felesleges is ezzel terhelni az agyad.

A legjobb, ha mindent leírsz, még azt is, amiről azt gondolod, hogy nem kell. TÉNYLEG MINDENT. Később hálás leszel magadnak, hogy nem kell órákig gondolkoznod, hogy mi hangzott el adott meetingen vagy mit kértek tőled közben telefonon.

Tipp: A legjobb, ha konzekvensen – téma vagy prioritás szerint – színekkel vagy post-itekkel címkézed is a jegyzeteidet!