5 dolog, amit egy ötvenes nő már tud a karrierről

Sándor Alexandra
Írta: ,

„Amikor a nagyobbik fiam még kicsi volt, egy reggel úgy találtam rá, hogy izgatottan maszatol egy jegyzettömbbe zsírkrétával. Megkérdeztem tőle, mit szeretne enni, mire azt felelte: »Mami, nekem erre nincs időm! Dolgoznom kell, különben a szerkesztőm mérges lesz…«” – emlékszik vissza Lisa Belkin, a The Huffington Post szerzője. Az ő tippjeit tolmácsoljuk most neked.

Rendben van, ha a munkádnak élsz

„A mondás úgy tartja, hogy még senki sem sóhajtott fel a halálos ágyán: bárcsak több időt töltöttem volna az irodában!

A való életben viszont egészen biztos, hogy rengetegen éreznek jogos büszkeséget, amikor a munkában elért sikerekre visszatekintenek.

Hát nem az a cél, hogy megtaláld a hivatást, amiért szenvedélyesen odalehetsz, amiben tehetséges vagy, és amit legszívesebben reggeltől estig űznél?

Rajta! Engedd, hogy a munkád meghatározza az identitásodat” – javasolja Lisa, aki szerint a legfontosabb annak a tudatosítása, hogy ezért egyáltalán nem törvényszerű feláldoznod a magánéleted.

Sőt: segít benne, hogy minden téren kiegyensúlyozottabb lehess.

Ne félj a változástól!

„Egy életpálya sohasem lineáris.

Voltak idők, amikor az emberek szerettek hinni ebben, így akár 40 évet is eltöltöttek ugyanazon a munkahelyen, ahonnan kitüntetéssel mentek nyugdíjba.

A munkaerőpiac azonban jelentős átalakuláson ment keresztül: ma már inkább hónapokra tehető egy biztosnak mondott állásban eltöltött idő, mintsem évtizedekre.

Édesanyám, aki tanár, életpálya-tanácsadó, ügyvéd, üzletasszony és utazási ügynök is volt már a több mint 70 esztendeje során, őszintén hisz benne, hogy legalább hétévenként foglalkozást kell váltanod, hogy ne unj rá mindenre” – meséli Lisa.