5 dolog, ami sikeres vállalkozóvá tehet – Ezt kell tudnod, mielőtt belevágsz!

Zabolai Margit
Írta: ,

Sikeres vállalkozónak lenni olyasmi, ami mindenki szerint jól hangzik, de csak kevesen mernek belevágni a dologba. Pedig egy jó ötletet gyakran így a legegyszerűbb megvalósítani, és a saját kis vállalkozás akkor is jó ötlet lehet, ha például a gyerekek mellett, félállásban keresel valamit. Az alábbiak azonban elengedhetetlenek a sikerhez.

Üzleti terv

Egy jó ötlet egy látomással, vízióval, vagy akár gyerekkori álommal is indulhat, de fontos, hogy mielőtt belevágsz a saját vállalkozás megalapításába, legyen egy üzleti terved legalább a következő fél évre.

Ezt persze majd módosíthatod, alakíthatod, de fontos, hogy kijelölj magadnak olyan célokat, amelyeknek az elérését valóban ellenőrizni is tudod.


Készülj fel! 5 akadály, amit le kell küzdenie egy női vállalkozónak


Készíts előre tervet a várható kiadásokról és a bevételekről, mert így pontosan, hónapról hónapra tudod követni, hol tartasz, és még idejében be tudsz avatkozni, ha baj van.

Egy jó könyvelő

A vállalkozás együtt jár az átlag ember mumusával, a könyveléssel és az adózással is.

Hacsak nem vagy ennek a területnek a szakértője, már egy kisebb vállalkozás esetén is érdemes könyvelőt fogadni, ha kevesebb a bevételed, kevesebb számlát adsz ki, akkor az úgyis kevesebbe is kerül majd.

Egy könyvelőre, aki képben van, és tud tanácsit adni, már a vállalkozói igazolvány kiváltása előtt érdemes szert tenni, mert a kitöltendő formanyomtatványon vannak olyan kérdések, amelyek a jövőbeli adózásodra vonatkoznak, és komoly százezreket is jelenthet, hogy milyen választ adsz.