5 csalhatatlan jel, hogy vezetőnek születtél

Sándor Alexandra
Írta: ,

Bizonyára körülötted is vannak olyan emberek, akikről megállapítottad: vezetőnek születtek. Igen ám, de melyek azok a kvalitások, amelyek hozzásegítenek valakit ehhez? Közülük csemegéztünk most, hátha magadra ismersz…

Nem félsz a kudarctól

„A győzteseket az különbözteti meg a vesztesektől, ahogy a kudarcot kezelik” – fogalmaz Rosabeth Moss Kanter, a Harvard Egyetem Üzleti Iskolájának professzora.

A belenyugvás képessége – hogy képes vagy tudomásul venni a veszteséget, és elengedni a vele járó fájdalmat a jövőbeni sikerek reményében – elengedhetetlen a megfelelő stresszkezeléshez.

Elősegíti a haszonnal kecsegtető, kockázatkedvelő magatartást, ami vezetőként kulcsfontosságú, hiszen hogyan is vihetnél sikerre bármit, ha nem hagyod el a saját komfortzónád?

A kudarcot pszichológiai szempontból kétféleképpen élheted meg. Az egyik eset, hogy megállapítod: ez az egész nem való neked, hagyod a fenébe, s ócsárolod magadat, amiért egyáltalán belevágtál a projektbe.

A másik alternatíva pedig, hogy a következtetések levonása után újult erővel menetelsz a siker felé.

Követed az álmaidat Kép forrása: Wikipédia

„Az Apple legfőbb értéke, hogy mi hiszünk a szenvedély világmegváltó erejében.

És abban is, hogy a szenvedélyes emberek elég őrültek ahhoz, hogy elhiggyék: valóban ők azok, akik ezt meg tudják tenni” – fogalmazott a néha Steve Jobs egy 1997-es vállalati megbeszélésen a „Think Different” kampány keretében.

Pont az említettek közé tartozol, ha te is tisztában vagy vele, mit szeretnél elérni az életben, és a külső elvárásokra fütyülve törekedsz a megvalósításra.

Mert hiszel magadban, hiszel a sikerben. Ez a fajta küldetéstudat segít túllendülni a mélypontokon, és megérteti veled, hogy csak ritkán sikerül egyik pillanatról a másikra minden.

Amíg mások a taposómalomban őrölnek, te lépésenként váltod meg legalább a saját világodat – és hidd el, ez a legjobb, amit tehetsz!