10 ember, aki csak 40 éves kora után lett rendkívül sikeres

Irimiás Alíz
Írta: ,
10 ember, aki csak 40 éves kora után lett rendkívül sikeres

A neurotikusabbak számára a születésnapok csupán arra emlékeztetnek, hogy egy újabb év telt el, és a legmerészebb álmaik és törekvéseik csak még távolabb kerültek. Rengeteg példa van azonban arra, hogy nem vagy mindenen túl, mire betöltöd a 30-at, sőt! Számtalan eset bizonyítja, hogy 40 felett is van még szakmai téren is dolgunk a világban. Íme néhány híres ember, aki 40 éves kora után lett rendkívül sikeres.

Ray Kroc turmixberendezés-ügynökként ismerkedett meg a McDonald testvérekkel, és 52 évesen vásárolta meg a McDonald’s-ot. A cseh származású üzletember gyermekként zongorázott, tizenévesen zeneműboltot nyitott a barátaival, és később fagylaltárus lett, nem sok sikerrel. A McDonald’s-ot viszont ő tette a világ legsikeresebb gyorsétterem-láncává.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bailey Robinson (@bailey_leadership) által megosztott bejegyzés,

Henry Ford 45 éves volt, amikor 1908-ban megalkotta a forradalmian új T-modellt. A nevét viselő, gépkocsikat gyártó céget máig az ő leszármazottai vezetik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motivation Digger (@motivationdigger) által megosztott bejegyzés,

Charles Darwin életének nagy részét magának való természettudósként élte. Apja orvosnak szánta, de ő nem bírta végignézni az érzéstelenítés nélkül végzett műtéteket, így otthagyta az orvosi egyetemet, majd teológiát tanult. 1859-ben, 50 éves korában a „fajok eredete” elméletével örökre megváltoztatta a tudományos közösséget.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarihi Olaylar (@tarihiolaylar) által megosztott bejegyzés,

Miguel de Cervantes, Don Quijote figurájának megalkotója a spanyol haditengerészetben szolgált, és évekig tartó fogság után, több sikertelen szökési kísérletet követően térhetett csak haza. Aztán hivatali munkákat vállalt, de gyakran került összetűzésbe a hatóságokkal, többször be is börtönözték. 1604-ben, 54 évesen adta ki a Don Quijote első kötetét, ami nagy sikert aratott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Põe na Estante (@poenaestante) által megosztott bejegyzés,

A 75 éves Martha Stewart, Amerika háziasszonya középosztálybeli családból indult, és már 10 évesen dolgozott. Később modell lett, férjhez ment, gyereket szült, majd ételszállító céget alapított. 1982-ben, túl a 40-en jelent meg az első szakácskönyve, és azonnali sikert hozott, így sorban jöttek a következő kötetek, tévéműsorok, szereplések. 2001-ben az Egyesült Államok 13. legbefolyásosabb üzletasszonya lett.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Martha Stewart (@marthastewart) által megosztott bejegyzés,

Samuel L. Jackson amerikai színész nagycsaládban nőtt fel, és játszott az iskolai zenekarban. Később polgárjogi mozgalmakban küzdött az egyenlő jogokért, majd kokainfüggővé vált, és a rehabilitációja után kapott szerepet a Dzsungelláz c. filmben, melyért 1991-ben, 43 évesen megkapta a legjobb férfi mellékszereplő díját.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samuel L Jackson (@samuelljackson) által megosztott bejegyzés,

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv