4 tipp, hogy okosabbnak tűnj a főnököd szemében

Berényi Nóri
Írta: ,

Fontos, hogy milyen a rólad kialakított kép a főnököd szemében, ezért tedd meg a tőled telhető legtöbbet, hogy ez pozitív legyen. Vannak helyzetek, amikor nem árt, ha kicsit rásegítesz erre különböző praktikákkal, így biztos lehetsz benne, hogy a főnököd egy magabiztos, intelligens nőként tekint majd rád. Íme pár praktika, amivel sikerülhet.

Az rendben van, ha a barátaidnak „hogy” helyett „h”-t írsz, vagy lehagyod az ékezeteket, de ha a főnöködnek írsz e-mailt vagy sms-t, akkor ezeket felejtsd el. Sajnos a mai társadalomra jellemző a rohanás és ez az üzeneteinken is meglátszik, mivel egyértelmű, hogy, ha a barátaidnak vagy a családodnak írsz sms-t, nem figyelsz annyira a helyesírásra és a külalakra sem. Pedig akár így is trenírozhatnád magad, hogy még csak véletlenül se kerüljön sor egy kellemetlen e-mail váltásra a főnököddel!

Tanulj meg tárgyilagosan írni a feletteseidnek, legyen tömör és lényegre törő az üzenet, és figyelj rá, hogy konkrét tárgyat adj a levélnek. Biztos rengeteg e-mailre kell válaszolnia a főnöködnek nap mint nap, így te könnyítsd meg a dolgát azzal, hogy összeszedett vagy. Ettől csak még ügyesebbnek fog tartani!

Kérdezz bátran! Kép forrása: stocksy.com

A Harvard Business School kutatói szerint ha tanácsot kérsz, sokkal ügyesebbnek tűnhetsz. A főnöködnek pedig imponálni fog, hogy tőle kérsz tanácsot, és az is, hogy ennyire talpraesett vagy.

De vigyázz, mert, ha túl sokat kérdezel, az bizonytalanságot sugall és egyből más hatást váltasz ki belőle. Legyenek összeszedett, konkrét kérdéseid, amiből látja, hogy foglalkoztál a témával és van véleményed az üggyel kapcsolatban.

Itt is fontos megtalálnod az arany középutat, kizárólag akkor kérdezz, ha a mondandód valóban megfontolt és témába vágó, ne untasd őt felesleges körökkel. Az időpont is fontos tényező, ezért érdemes előre egyeztetned a főnököddel, amikor csak rád és a kérdésedre figyel. Ettől komolyabban fog venni és értékeli, hogy nem támadtad le váratlanul a nap közepén.