4 Facebook-kerülő tipp, hogy hatékonyabb lehess a munkában

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Minél édesebb, annál károsabb! Nem, most nem az este 6 után elmajszolt sütikre gondolunk, hanem a Facebookozásra, ami – ki tudja, miért – munkaidőben még a szokásosnál is hívogatóbb... Nem is tudod, hogyan történt, de egyszer csak azt veszed észre, hogy mindjárt 4 óra, és még korántsem végeztél a napi teendőiddel. Ha szeretnél végre pontot tenni a legbűnösebb munkahelyi viszonyod végére, olvass tovább!

Viszlát, News Feed! Kép forrása: stylemepretty.com

Az állandóan frissülő üzenőfal nem csak az ismerőseid életébe, de a világ változásaiba, sőt, a te személyes érdeklődéseid történéseibe (Helló, Ryan Gosling rajongói oldal!) is bepillantást enged – ez pedig azért veszélyes, mert ha épp senkit sem jegyeztek el, és egy babának sem jött ki újabb foga, akkor is folyamatosan lesznek olyan események, amikről innen értesülhetsz. Új Trónok harca teória! Egy teszt, amiből kiderül, hogy milyen mesehős lennél! Ugye nem kell sorolnom? :)

Ha te sem szeretnéd, hogy ezek a valójában egyáltalán nem fontos (de annál érdekesebb) dolgok eltereljék a figyelmedet, akkor javaslom, hogy telepítsd a munkahelyi géped Google Chrome böngészőjébe a News Feed Eradicator for Facebook kiegészítőt. Ez az okos app teljesen elrejti az üzenőfalat előled, és a helyére minden nap újabb motivációs idézettel ösztönöz téged a munkára!

Percről-percre sáv Kép forrása: Pinterest, Tiffany Noone

Nem is olyan régen a Facebook egyik nagy újítása volt a „Percről percre” funkció – tudod, ez az a rész a jobb oldalsávban, ahol folyamatosan láthatod, hogy ki mit lájkol és mihez szól hozzá.

Ezek a jelentéktelen infók persze hétvégén például teljesen hidegen hagynak – ha viszont munkaidőben téved rájuk a tekinteted, ki tudja miért, de azonnal feltámasztják benned a mélyen szunnyadó nyomozó-ösztönöket. Például ki az a rejtélyes lány, akinek az általános iskolai szerelmed sorozatban lájkolja a képeit?

Hova fajul a vita, amit az egyik barátnőd kezdeményezett egy izgalmas cikk alatt?

Ezeket jobb, ha nem a melóban fejted meg! Szóval keresd meg az oldalsáv legalját, kattints a fogaskerékre és válaszd ki A „Percről-percre” sáv elrejtése opciót. Meglátod, sokkal felszabadultabb leszel (és sokkal könnyebben hagyod ott a Facebookot), ha nem érnek folyamatos ingerek!