A jövő munkahelyei - trendek, amik nálunk is egyre elterjedtebbek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szerencsére én már részese lehetek egy olyan munkahelyi trendnek, ami 15-20 éve még egyáltalán nem volt általános, manapság viszont egyre hétköznapibbá válik. Gyakorlatilag csak az előnyeit tudom felsorolni az itthonról végezhető munkáknak, és már szinte elképzelni se tudom, hogy mindennapos rutinommá váljon a reggeli utazás egy irodába. Persze, megeshet, hogy idővel fordul a kocka, és változnak ezek a lehetőségek is, ám jelenleg nemhogy leáldozna a home office-oknak, egyenesen nő irántuk a kereslet. Lássuk, még milyen munkahelyi trendek számítanak itthon is iránymutatónak!

Rugalmasabb munkaidő

Egyszerre jó hír és rossz is, mennyivel rugalmasabb lett sok helyen a munkaidő. Már nagyon elmosódtak a határok a munkavégzés és a szabadidő között, igazán kevesen vannak azok, akik négy órakor becsukják maguk mögött az ajtót, és másnap reggelig nem kell a munkára gondolniuk.

Ugyanígy kevesen vannak azok is, akik az egész hétvégét úgy tölthetik el, hogy sosem kell rápillantaniuk az e-mail fiókjukra, vagy az sem okoz problémát nekik, ha kikapcsolják a mobiljukat és ezáltal elérhetetlenek lesznek a feletteseik számára. Ez egyrészről megterhelő a munkavállalók számára, viszont egyúttal rugalmasságot is feltételez.

Egyre több az olyan munkalehetőség, ami legalább részben megengedi az otthoni munkavégzést, lehetőséget kínál arra, hogy az alkalmazottak rugalmasabban, testre szabottan osszák be a munkaidejüket és ne kelljen a napi 8-12 fix órához ragaszkodniuk.

Otthoni irodák

Soha nem látott ütemben növekszik az otthoni munkahelyek száma, és ezt a felvirágozást a technika fejlődésének tudhatjuk be. Ahogy a rugalmasabb munkaidő, úgy a home office-ok is hatalmas szabadságot, teret engednek a munkavállalóknak.

Sokan vannak, akik kizárólag online és telefonon tartják a kapcsolatot a munkaadóikkal, akik ugyancsak anyagi és időbeli előnyökhöz jutnak az otthoni irodáknak köszönhetően.

Több kutatás is alátámasztotta már, hogy rengeteg extra idő elmegy hétköznaponként az utazásra, és reggel éppen azokat az órákat szánjuk a készülődésre, útra kelésre, amikben a legaktívabbak, legtermelékenyebbek lehetnénk. Az energia- és pénzspórolásról nem is beszélve!

Vitalikradko6depositphotos.com

A fizetések átláthatósága

A fizetés még ma is gyakran bizonyul tabunak, de ennek a problémának a kiküszöbölését egyre égetőbb kérdésként kezelik a munkaadók. Növekvő trend már a munkavállalás legelején megosztani a beosztottakkal a később várható fizetésüket, illetve az előrelépési lehetőségeiket.

Azzal, hogy a munkaadók, szervezetek meghatározzák a saját bértáblájukat, kiküszöbölik a cégen belüli nézeteltéréseket és az egyéb (pl. nemek közti) kontrasztokat.

Az emelésekre vonatkozó szabályok egységesen alkalmazandóak mindenkire, és ez nagy segítség a munkaadók számára éppúgy, mint a beosztottaknak. 

Folyamatos készségfejlesztések

Egyelőre inkább a nagyobb cégek esetében figyelhető meg ez a fejlődési tendencia, de minduntalan nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek a készségfejlesztésekre. Felismerték, hogy jóval hatékonyabban tud együtt működni egy folyamatosan képzett csapat, ráadásul egyre fontosabbá vált, hogy ne csak és kizárólag azok az ismeretek kerüljenek előtérbe, amik szorosan a szakmához kötődnek.

Népszerűvé váltak azok a tanfolyamok, képzések, amik az érzelmi intelligenciát, a társadalmi illeszkedést, a másokhoz való viszonyulást mérik fel és fejlesztik.

Ezek a tanfolyamok a munkáltatóknak képet adnak a beosztottak pontosak személyiségéről, hiányosságaikról, valamint erősségeikről, így megfelelő pozíciókba tudják helyezni őket. Utóbbiak viszont olyan ismereteket sajátíthatnak el, amiket nem csak a munkahelyükön, hanem a magánéletükben is kamatoztatni tudnak. 

A sokféleség hangsúlyozása

Már alig-alig akad olyan beosztás, amit kizárólag nők, vagy éppen férfiak végezhetnének, míg korábban ez természetes és általános dolog volt. Persze, még mindig akadnak munkakörök, amikre jellemzően külön-külön jelentkeznek a nemek, de ahol a lehetőség adott az összemosódásra, ott a legtöbb cég él is ezzel a lehetőséggel.

A felmérések szerint növeli a cégek termelékenységét, ha eltérő nemű és származású munkavállalókat alkalmaznak sőt, azok a cégek, amik a sokszínűséget hirdetik, akár harmadukkal is le tudták győzni versenytársaikat.

Ez a sokféleség segíti az adott esetben külföldről érkező, vagy hátrányosabb helyzetű emberek beilleszkedését a társadalomba, miközben cégen belül is a tisztességesebb, egyenlő bánásmódot helyezi előtérbe.

IgorVetushko/depositphotos.com

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba