7 dolog, amit a jó fizetéshez tudnod kell

Írta: ,

Ahhoz, hogy jól keress, nem elég ambiciózusnak lenned. Olyan társadalomban élünk, ahol nőként a tehetség és a kitartás mellett még extrán ki kell állnod magadért. Az amerikai Glamour magazin 2014-es Fizetés felméréséből kiderül, hogy a csajok többsége még csak beszélni sem mer a saját béréről… Összegyűjtöttük, hogyan találhatsz kiutat ebből a helyzetből.

Ne félj tárgyalni róla!

1/7 Ne félj tárgyalni róla!

A megkérdezett nők csupán fele szokott a saját fizetéséről beszélni a kollégáival, 72%-uk pedig megosztja az infót a legjobb barátjával. 

Tény, hogy olykor jólesik panaszkodni, de vedd észre, hogy ennyi erővel akár a falnak is beszélhetnél: sosem lesz több pénzed, ha annak mondod, aki nem tehet semmit a béremelésért.
Fordulj inkább a felettesedhez, amennyiben vastagabb pénztárcát szeretnél!
Tudd, mennyi az átlag a szakterületeden!

2/7 Tudd, mennyi az átlag a szakterületeden!

A felmérésben résztvevők 71%-a hasonlította már össze a saját bérét olyanokéval, akik ugyanazon a területen dolgoznak. A szakmád munkaerőpiaci értékének ismerete az első lépés afelé, hogy jól megkérd az áradat.
Ráadásul ez kitűnő alapot jelent ahhoz, hogy a felhozd a főnöködnek az emelés témakörét. De ne úgy, hogy Mancika vagy Jucika is többet keres nálad – inkább pozíciókra hivatkozz nevek helyett, az sokkal profibbnak hat!
Egyezkedj!

3/7 Egyezkedj!

A legnagyobb hiba, amit a nők a fizetésemelés kérésével kapcsolatban vétenek, az az, hogy meg sem próbálkoznak vele. Kevés cégnél működik úgy a dolog, hogy egyszer csak eléd állnak: mostantól több pénz üti a markod. 

Bebizonyosodott ugyanis, hogy míg a férfiak 54%-a vevő rá, hogy már a felvétel pillanatától kezdve egyezkedjen a saját béréről, a hölgyeknél ez az arány csupán 39%. 
A megkérdezett nők mindössze 43%-a kért valaha is emelést, és háromnegyedüknek sikerült. Mégis hogyan kaphatnál meg valamit, amit nem is méltóztatsz kérni?
Nem csak te érzed alulfizetettnek magad

4/7 Nem csak te érzed alulfizetettnek magad

Ezzel azért fontos tisztában lenned, mert hajlamos lehetsz feltételezni, hogy csupán te keresel annyira keveset

Holott a valóság ezzel szemben az, hogy bár a nők kevésbé vélik alulfizetettnek magukat, mint 1988-ban – akkor 77%-uk panaszkodott erre –, csaknem háromötödük még mindig ugyanebben a cipőben jár. 

Elkeserítő, hogy 45%-uk úgy gondolja: ugyanannál a cégnél és ugyanabban a munkakörben is több pénzt kapna, ha férfi volna.
Van olyan terület, ahol a nők többet keresnek

5/7 Van olyan terület, ahol a nők többet keresnek

Noha az Egyesült Államokban a nők fizetése a férfiakénak átlagosan 77%-a, léteznek olyan szakmák, amelyekben előbbiek nagyobb anyagi sikert aratnak. 

A szervezeti, a dizájn és a személyközi kapcsolattartásra irányuló munkáknál a gyengébb nem tagjai jobb esélyekkel indulnak. 

A vállalati tanácsadói munkakör is ilyennek számít a tengerentúlon. Szerencsére nemzetközi tendenciáról van szó.
A pénz tényleg nem boldogít

6/7 A pénz tényleg nem boldogít

A megkérdezett nők 89%-a állította, hogy a rugalmas munkaidő sokkal fontosabb, mint a fizetés összege, 53%-uk pedig bevállalná a bércsökkentést azért, hogy boldogabbnak érezze magát meló közben. 
Ezek az adatok magukért beszélnek, ugye? Más kérdés, hogy Magyarországon még nehezebb rugalmas munkaidőt kijárni, mint egy jó fizetésemelést
A lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz

7/7 A lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz

Annak ellenére, hogy már-már klisészerű bölcsességről van szó, a kutatásban résztvevők 40%-a vissza sem nézne a munkahelyére, ha telitalálata lenne a lottón.

Ez azt jelenti, hogy nap mint nap olyasmivel foglalatoskodnak, aminek boldogan hátat fordítanának. Jó kérdés, hogy az ilyen helyzetet lehet-e egyáltalán kompenzálni a fizetéssel…