7 dolog, amit a jó fizetéshez tudnod kell

Sándor Alexandra
Írta: ,

Ahhoz, hogy jól keress, nem elég ambiciózusnak lenned. Olyan társadalomban élünk, ahol nőként a tehetség és a kitartás mellett még extrán ki kell állnod magadért. Az amerikai Glamour magazin 2014-es Fizetés felméréséből kiderül, hogy a csajok többsége még csak beszélni sem mer a saját béréről… Összegyűjtöttük, hogyan találhatsz kiutat ebből a helyzetből.

Ne félj tárgyalni róla!

A megkérdezett nők csupán fele szokott a saját fizetéséről beszélni a kollégáival, 72%-uk pedig megosztja az infót a legjobb barátjával. 

Tény, hogy olykor jólesik panaszkodni, de vedd észre, hogy ennyi erővel akár a falnak is beszélhetnél: sosem lesz több pénzed, ha annak mondod, aki nem tehet semmit a béremelésért.
 
Fordulj inkább a felettesedhez, amennyiben vastagabb pénztárcát szeretnél!
Tudd, mennyi az átlag a szakterületeden!
A felmérésben résztvevők 71%-a hasonlította már össze a saját bérét olyanokéval, akik ugyanazon a területen dolgoznak. A szakmád munkaerőpiaci értékének ismerete az első lépés afelé, hogy jól megkérd az áradat.
 
Ráadásul ez kitűnő alapot jelent ahhoz, hogy a felhozd a főnöködnek az emelés témakörét. De ne úgy, hogy Mancika vagy Jucika is többet keres nálad – inkább pozíciókra hivatkozz nevek helyett, az sokkal profibbnak hat!