Hasznos tanácsok internetes vásárláshoz

Írta: ,
Ez a cikk nem arról fog szólni, hogy hogyan védjük le magunkat százfelől, nehogy átverjenek minket. Inkább arról, hogyan könnyíthetjük meg életünket egy kis odafigyeléssel. Az internet, ha jól használjuk, megkönnyíti mindennapjainkat. Természetesen vannak olyan esetek is, amikor nem, sőt, inkább a végső kétségbeesés mocsarába taszít. Ez utóbbi egy dolgot jelent: nem vagyunk tisztában sok dologgal, amivel pedig kellene...
Hogyan keressünk adott termékre?
Ha ráakadunk vágyunk tárgyára, nézzük meg, hogy mely oldalra navigált minket kereső, ugyanis az ár-összehasonlítón és egyéb keresőn keresztül kiválasztott termék nem biztos, hogy raktáron van. 
 
Miért? Mert ezen oldalak frissítése kissé lassúbb. Tehát, érdemes az adott webáruház saját keresőjébe újra beírni a termék nevét.
 
Ha adott áruház oldalán nincs konkrétan kiírva az, hogy az áruház megjelent tartalma az aktuális készlettel megegyezik, e-mailben vagy telefonon érdemes érdeklődni.
 
Milyen oldalakról vásárolhatunk nagy eséllyel biztonsággal?
Érdemes rákeresni interneten az adott webáruház nevére, és elolvasni a hozzászólásokat
 
„Trollok” mindig vannak, úgyhogy ezeket a helyén kell kezelni. Célszerű megnézni az árukészletet, hiszen minél nagyobb egy áruház készlete, annál biztosabb, hogy jól működik, hiszen a nagy forgalom nagy árukészletet kíván meg.
 
Érdemes megnézni, hogy milyen módon történik a kiszállítás, hiszen ha nagy futárcéggel van szerződésük, az – nagy valószínűséggel – azt jelenti, hogy nagy a forgalom.
 
Első alkalommal – ha van rá mód – válasszunk készpénzes fizetést a bankkártyás „előre utalás” helyett, próbaként.