Ez a sikeres emberek titka: pszichológusok árulták el a munkamódszerüket

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez a sikeres emberek titka: pszichológusok árulták el a munkamódszerüket
Lehet, hogy meg van benned a lelki erő, hogy akár korán reggel is kimássz az ágyból, de az után délután kettőig mást sem vagy képes tenni, csak kávét kevergetsz? Ha nem lenne határidő, soha semmivel nem készülnél el? Mit csinálnak máshogy azok az emberek, akikbe elég önfegyelem szorult, hogy elvégezzék a maguk számára kijelölt feladatokat? A Pscyhologytoday.com-on pszichológusok osztották meg az olvasókkal azokat a módszereket, amelyeket ők maguk is használnak, hogy produktívabbak legyenek. Ezekből válogattunk most.
Zárd be az ajtót!

Ha tényleg szeretnél elmélyedni valamiben, akkor ne félj magadra zárni az irodád ajtaját – persze, nincs mindenkinek saját szobája, de sokszor már az is segít, ha lenémítod a telefonodat, kijelentkezel a közösségi oldalakról, és kizárod a környező zajokat, például a kollégák csevegését.
Ehhez hallgathatsz fülhallgatón keresztül klasszikus zenét, de használhatsz akár füldugót is! Ne félj megtenni semmi olyat, ami segít, hogy összpontosíts.

Csak az adott pillanatra fókuszálj

Ha folyamatosan azt mantrázod, mennyi feladatod van még aznapra, vagy a délutáni meeting miatt aggódsz, esetleg már az ebéden jár az eszed, az könnyen aláaknázza a produktivitást.
Mindig csak az adott feladat elvégzésére figyelj, mintha semmi más dolgod nem lenne – és egy így is van, hiszen az adott pillanatban ezért az egy dologért kell felelned.

Ha ezzel megvagy, jöhet minden más.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell